Antena 3 CNN Politică Băsescu: Protestul sindicaliştilor Metrorex, lipsit de bun simţ şi subordonat intereselor electorale ale PSD

Băsescu: Protestul sindicaliştilor Metrorex, lipsit de bun simţ şi subordonat intereselor electorale ale PSD

Băsescu: Protestul sindicaliştilor Metrorex, lipsit de bun simţ şi subordonat intereselor electorale ale PSD
Sursa foto: Traian Bãsescu
17 Noi 2009   •   11:33

Preşedintele Traian Băsescu i-a acuzat, marţi, pe liderii sindicali de la Metrorex de lipsă de bun simţ şi de subordonarea acestei acţiuni de protest intereselor electortale ale candidatului social-democrat al PSD la prezidenţiale, Mircea Geoană.
?Vorbim de bun simţ pe care nu-l văd la cei de la metroul bucureştean. Au fost puşi de liderii PSD. A fost un senator PSD, Rădoi, lider de la metrou, care a reuşit să blocheze traficul ca să arate că puterea nu reuşeşte să dea salariţilor de la metrou un plus de 50% la salariu. Cred că este o probă a până unde poate merge cu lipsa de responsabiliate. Nu poţi să condamni un oraş la aglomeraţia care este acum în Bucureşti numai pentru că ai un interes pentru 22 noiembrie. Nu cred că îi aduce câştig de cauză candidatului pe care îl susţine Rădoi ", a spus Băsescu, într-un interviu acordat unui blogger pe www.basescu-live.ro.
El a afirmat că speră ca instanţa să declare, cel târziu miercuri, greva ca fiind nelegală. ? Eu sper ca instanta să dovedeasca acest lucru (lipdsa de responsabilitate a protestului Metrorex? nr.r) cel mai tarziu mâine? a mai spus Băsescu.
Sindicaliştii din cadrul regiei Metrorex au declanşat greva generală, cerând o majorare salarială de 20 la sută. "Am ajuns la grevă generală pentru că refuză să ne mărească salariile, având în vedere că productivitatea a crescut cu peste 30 la sută în 2009", a susţinut Ioan Rădoi, liderul sindicatelor de la metrou, fost senator PSD, actual membru al social-democraţilor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Metrorex protest PSD Campanie candidat
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close