Antena 3 CNN Politică Băsescu: Rămân un preşedinte implicat. Geoană: Sunt un om care uneşte oamenii

Băsescu: Rămân un preşedinte implicat. Geoană: Sunt un om care uneşte oamenii

Băsescu: Rămân un preşedinte implicat. Geoană: Sunt un om care uneşte oamenii
Sursa foto: Traian Bãsescu, Mircea Geoanã
04 Dec 2009   •   11:09

Dacă va obţine un nou mandat de şef al statului, va rămâne un "preşedinte implicat", deoarece un şef de stat nu poate rămâne "ascuns la Cotroceni când lucrurile nu merg cum trebuie la Guvern", a declarat vineri, preşedintele Traian Băsescu, la postul public de radio. În schimb, candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană l-a acuzat tot la RRA, pe Băsescu că rămâne "un om care dezbină", ancorat în trecut, spre deosebire de el care a lansat două mesaje, unul de unitate, iar celălalt legat pe probleme economice.

"Categoric voi rămâne un preşedinte implicat, deci putem să-i spunem jucător. Implicat, pentru că prin acţiunile preşedintelui el trebuie să lucreze cu o bună parte a Guvernului. Preşedintele este exponentul cel mai important al politicii externe, deci trebuie să lucreze cu ministrul de Externe, preşedintele este comandantul forţelor armate, deci trebuie să lucreze cu Ministerul Apărării, cu Ministerul de Interne, preşedintele este responsabil de starea de urgenţă, la Guvern este tot sistemul de urgenţă", a declarat Traian Băsescu.
Băsescu a subliniat că preşedintele are dreptul să consulte Guvernul în orice problemă.
"Nu mai vorbim de CSAT. În afară de serviciile secrete, care nu sunt ale Guvernului, jumătate din Guvern este şi membru CSAT, deci parteneriatul preşedinte-Guvern este unul obligatoriu prin Constituţie", a mai spus Băsescu.
Totuşi, preşedintele a subliniat că experienţa unui mandat de cinci ani i-a adus "şi ceva mai multă înţelepciune în a lucra cu Guvernul şi cu Parlamentul".
"Este clar că această obligaţie pe care o ai, creată şi de modul cum devii preşedinte, prin votul electoratului, nu permite preşedintelui o poziţie de non-combat în raport cu Guvernul atunci când Guvernul nu-şi face treaba. Preşedintele nu poate rămâne ascuns la Cotroceni când lucrurile nu merg cum trebuie la Guvern. Hai, în mandatul acesta, să-i spunem un preşedinte implicat", a conchis Traian Băsescu.

Mesaj de unitate

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, a afirmat, vineri, tot la RRA, că în această campanie a lansat două mesaje, unul de unitate, iar celălalt legat de probleme economice, în timp ce Traian Băsescu, "un om care dezbină", a vorbit despre trecut.
"Eu am avut succes în această campanie şi sunt convins că voi avea succes până la sfârşit pentru că am venit cu două mesaje extrem de simple. Un mesaj de unitate, pe care l-am transmis cu încredere. Lumea mă vede şi mă simte că sunt un om bun şi un om care încearcă să adune în jurul lui oameni care sunt competenţi. Al doilea mesaj extrem de clar legat de economie, de locuri de muncă, de agricultură, de relansare economică", a declarat Mircea Geoană.
În opinia sa, Traian Băsescu a avut "o campanie legată mai degrabă de trecut decât de viitor şi nu a rostit în campanie nici măcar o dată locuri de muncă".
"Domnul Băsescu este un om care mai degrabă dezbină decât uneşte, vorbeşte despre trecut. Eu sunt un om care uneşte oamenii şi vă vorbesc despre viitor", a apreciat Geoană.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană presedinte jucator unitate
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close