Antena 3 CNN Politică Băsescu: România este într-o criză de credibilitate, iar Ponta şi Iohannis nu răspund la principalele probleme

Băsescu: România este într-o criză de credibilitate, iar Ponta şi Iohannis nu răspund la principalele probleme

Băsescu: România este într-o criză de credibilitate, iar Ponta şi Iohannis nu răspund la principalele probleme
de M.T.    |    13 Oct 2014   •   20:27

România este într-o criză de credibilitate, din cauza „loviturii de stat din vara anului 2012”, iar Victor Ponta şi Klaus Iohannis nu răspund la principalele probleme, a declarat, luni, preşedintele Traian Băsescu.

În acelaşi timp, Băsescu a afirmat că în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale este nevoie să fie abordate teme precum relaţia cu SUA, bugetul apărării sau fondurile de coeziune necheltuite.

„România este într-o criză de credibilitate ca stat de drept, după lovitura de stat din vara anului 2012. Cu tot pactul meu de coabitare, n-am reuşit să conving că actuala putere este sută la sută o putere care va consolida statul de drept, pentru că declaraţiile frecvente ale lui Ponta în care îşi apără corupţii, în care ameninţă, în care se bagă în justiţie, au lăsat foarte multe semne de întrebare cu privire la pactul de cooperare instituţională pe care l-am semnat cu Ponta”, a spus Băsescu, la Palatul Cotroceni.

Totodată, preşedintele i-a acuzat pe Victor Ponta şi pe Klaus Iohannis că nu nu răspund la principalele probleme, printre care şi cea a fondurilor de coeziune necheltuite.

„Nu i-am auzit nici pe Ponta, nici pe Iohannis să spună ce-ar trebui să facă guvernul, dacă ei ar câştiga alegerile, pentru ca România să mai salveze ce se poate salva din cele 12 miliarde de euro care au rămas necheltuiţi din fondurile de coeziune”, a precizat Băsescu.

„Sub disputa cu cine este Băsescu, de fapt, nu vor să vorbească despre probleme de fond. Îl înţeleg pe Ponta, el trebuie să fugă de proasta guvernare. Dar ce de nu vorbeşte Iohannis. De ce? Pentru că-i leagă Grivco. Pentru asta nu vorbeşţe Iohannis”, a adăugat preşedintele.

Traian Băsescu nu s-a ferit să le dea sfaturi celor doi candidaţi în privinţa temelor care ar trebui abordate în campania electorală.

„M-aş referi la poziţia mea cu privire la consolidarea justiţiei. M-aş referi la un lucru pe care astăzi prin atitudine candidaţii îl pun sub semnul întrebării: consolidăm Parteneriatul Strategic cu SUA sau nu? Este un lucru căruia trebuie să-i răspundă toţi candidaţii. Sau ne reorientăm spre Berlin, după părerea unora, sau facem aşa un ghiveci în stil dâmboviţean, puţin şi cu America, puţin şi cu Rusia, puţin şi cu China şi mai vedem noi ce facem? O astfel de abordare este o abordare ticăloasă, care face deservicii României”, a spus preşedintele.

De asemenea, Traian Băsescu a insistat că ar vrea să-i audă pe cei doi vorbind despre bugetul apărării, despre cum vor fi implementate obiectivele stabilite pentru România la summitul NATO de la Newport, precum şi despre relaţia cu Ucraina, despre poziţia României legată de gruparea Stat Islamic şi de de criza din Orientul Mijlociu.

„Sunt lucruri pe care ei nu le discută, chiar dacă şi le-au scris pe undeva, prin vreun program, rămân nedezbătute pentru că au o singură grijă: pe care din ei doi îl susţine Băsescu, care dintre ei doi are un aranjament cu Băsescu”, a încheiat Băsescu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close