Antena 3 CNN Politică Băsescu: România este într-un proces de creştere, iar evaluarea pentru 2011 se menţine

Băsescu: România este într-un proces de creştere, iar evaluarea pentru 2011 se menţine

Băsescu: România este într-un proces de creştere, iar evaluarea pentru 2011 se menţine
Sursa foto: Foto: INTACT Images
31 Iul 2011   •   17:37

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut o conferinţă de presă după întâlnirea cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene.

Traian Băsescu a prezentat o serie de elemente „de interes public”, urmând ca premierul Emil Boc să detalieze în cursul zilei de luni. Iată subiectele abordate de Traian Băsescu:

  • Programul derulat de guvern a contribuit în mod esenţial la consolidarea creşterii economice, s-au creat condiţiile pentru o creştere economică relativ mică anul acesta şi mai puternică anul viitor. De asemenea, tot ca urmare a derulării programelor guivernamentale, România şi-a menţinut stabilitatea financiară.

  • S-a reluat creşterea economică, uşoară dar s-a reluat, România este într-un proces de creştere iar evaluarea pentru 2011 se menţine, creştere economică pentru 1,5%, urmând ca în 2012 să înregistrăm o creştere de 3,7%, pe fondul evoluţiilor internaţionale.

  • De asemenea, s-a constatat un lucru îmbucurător, faptul că România începe să devină competitivă. În anul de graţie 2008, când am avut o creştere ecobnomică de 8%, deficitul de cont curent era de 13,5%. În momentul de faţă, România a recuperat această creştere de competitivitate şi principalul motor este chiar exportul.

  • Aprecierea experţilor este că în sistemul bancar nu există riscuri.

  • Fondul Monetar Internaţional, Uniunea Europeană şi Banca Mondială au constatat rezultatele privind ţintele cantitative şi agenda reformelor structurale şi constatarea este că toate obiectivele au fost atinse, mai puţin arieratele la întreprinderile de stat.

  • Deficitul pe primele şase luni ale anului se încadrează în ţintele convenite cu cele trei instituţii, fiind chiar mai mic decât cel prognozat, acest lucru datorându-se: realizare a veniturilor cu puţin peste cele prognozate, deci venituri mai bune. De asemenea, cheltuielile curente au fost mai mici decât cele prognozate.
  •  


    ×
    Subiecte în articol: declaraţii conferinta de presa
    Parteneri
    Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
    x close