Antena 3 CNN Politică Băsescu: România nu susţine o intervenţie militară în Libia

Băsescu: România nu susţine o intervenţie militară în Libia

Băsescu: România nu susţine o intervenţie militară în Libia
Sursa foto: Foto: Intact Images
11 Mar 2011   •   20:30

România nu susţine o intervenţie militară în Libia, a declarat, vineri, la Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu, apreciind că o astfel de soluţie trebuie să aibă acoperire legală, să fie considerată a fi necesară, informează Agerpres.

''În ceea ce priveşte soluţiile pentru Libia, acestea trebuie să fie legale, deci dacă cineva se gândeşte la o intervenţie militară ea trebuie să aibă acoperire legală. Trebuie să fie probat că este necesară şi trebuie susţinută de statele arabe. Din acest punct de vedere, vă pot spune că România este total împotriva asumării de către UE a iniţierii şi a realizării unei zone în care să nu se zboare", a spus preşedintele Băsescu.

Şeful statului a susţinut că ţara noastră este total împotriva asumării de către Uniunea Europeană a iniţierii unei "no-fly zone".

Potrivit acestuia, instituirea unei astfel de zone nu poate fi făcută decât în condiţiile pe care le-a enunţat secretarul general al NATO. "'Dacă va exista necesitatea unei intervenţii, una din condiţiile esenţiale este, în opinia României, ca o eventuală instituire a unei nou-fly-zone să se facă cu participarea Statelor Arabe sau a unor state arabe şi cu susţinerea Ligii arabe şi a Uniunii Statelor Africane şi sigur Consiliul Ţărilor Golfului este o altă structură care ar fi bine-venită într-o astfel de susţinere", a conchis şeful statului.

Poziţia preşedintelui român Traian Băsescu este în contradictoriu cu cea exprimată săptămâna trecută de preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, care spunea că reprezentanţii NATO discută despre opţiuni de intervenţie în Libia, fiind luate în calcul diverse acţiuni militare.

×
Subiecte în articol: Libia interventie militara România
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close