Antena 3 CNN Politică Băsescu: Se vorbeşte mai mult de Hayssam decât de candidaţii la Preşedinţie (VIDEO)

Băsescu: Se vorbeşte mai mult de Hayssam decât de candidaţii la Preşedinţie (VIDEO)

Băsescu: Se vorbeşte mai mult de Hayssam decât de candidaţii la Preşedinţie (VIDEO)
16 Noi 2009   •   19:16

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că se vorbeşte mai mult despre Omar Hayssam decât despre candidaţii la Preşedinţie. În opinia şefului statului, "disperarea unora a ajuns atât de departe încât se pretează la un joc murdar".


Afirmaţiile au fost făcute în cadrul unei declaraţii de presă susţinută la Palatul Cotroceni şi vin după ce, în cursul zilei de luni, a fost lansat volumul "Prădarea României", de Victor Gaetan, care prezintă exclusiv legătura dintre preşedintele Traian Băsescu şi sirianul Omar Hayssam. Cartea se bazează pe relatările fostului procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, cel care a instrumentat iniţial cazul lui Omar Hayssam.

Încă de la începutul declaraţiei, Traian Băsescu a ţinut să precizeze că este "preşedintele care a condus celula de criză şi care a reuşit să recupereze cei trei ziarişti români deţinuţi în Irak".

BĂSESCU, DESPRE CARTEA LUI VICTOR GAETAN


Referitor la Ciprian Nastasiu, Traian Băsescu susţine că acesta este "un procuror care a fost rejectat de sistemul de justiţie prin hotârarea CSM de îndepăratare a domniei sale din porocuratură".

"Ciprian Nastasiu a reuşit să lanseze o diversiune majoră, spunând că Omar Hayssam ar fi plecat cu avionul. Face parte din programul de intoxicare pe care domnul procuror Nastasiu îl derulează public. Trebuie să îi spun că nu va reuşi să mintă", a mai spus Băsescu.

Şeful statului nu a ratat ocazia de a lansa atacuri la adresa PSD. Traian Băsescu susţine că acest partid "este responsabil de faptul că Omar Hayssam a ajuns la un nivel de influenţă care l-a făcut partener cu şeful statului în deplasări".

"Această responsabilitate nu poate fi mutată la mine, pentru că în timpul meu lui Omar Hayssam i s-au deschis cinci dosare penale, incluzând şi o condamnare la 20 de ani de închisoare", a mai adăugat şeful statului.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: declaraţie
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close