Antena 3 CNN Politică Băsescu: Senatul este compromis de la preşedinte până la ultimul senator

Băsescu: Senatul este compromis de la preşedinte până la ultimul senator

Băsescu: Senatul este compromis de la preşedinte până la ultimul senator
Sursa foto: Foto: Intact Images
27 Oct 2011   •   22:56

Şeful statului a vorbit luni la TVR, despre legea care reglementează numirea judecătorilor ÎCCJ, explicând că în acest fel Senatul s-a compromis  "de la preşedinte până la fiecare senator".

"Senatul în ansamblul lui s-a compromis de la preşedinte la senator. Să refuzi să adopţi legea privind mecansimul de promovare a magistraţilor de la ICCJ e descalificant"

"Când este vorba de renunţarea la un sistem arbitrar la Înalta Curte, iar Senatul nu vrea, este compromis, de la preşedinte al Senatului la fiecare senator"

În acelaşi context, Traian Băsescu a declarat că a putut înţelege tergiversarea, din raţiuni electorale, în cazul legii privind asistenţa socială şi înţelege poziţia celor din opoziţie, care consideră că Guvernul trebuie să-şi asume prevederile din această lege.

Şeful statului a adăugat că nu poate înţelege refuzul de a adopta o lege care elimina neregulile din numirile în justiţie.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis o scrisoare preşedinţilor celor două Camere, cerând să se acorde o atenţie deosebită în adoptarea de către Parlament, cât mai urgent posibil, a proiectului de modificare a Legii statutului magistraţilor şi a proiectului legii asistenţei sociale.
    

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close