Antena 3 CNN Politică Băsescu şi-a dat acordul pentru urmărirea penală a lui Cristian David

Băsescu şi-a dat acordul pentru urmărirea penală a lui Cristian David

Băsescu şi-a dat acordul pentru urmărirea penală a lui Cristian David
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    27 Feb 2014   •   15:09

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, joi, ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, cererea de urmărire penală pentru Cristian David.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a înştiinţat şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, legat de cererea de urmărire penală pentru fostul ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni.

Transmiterea de către şeful statului a cererii de urmărire penală către ministrul Justiţiei vine în urma solicitării procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din data de 26 februarie, privind formularea cererii de urmărire penală faţă de Cristian David.

Potrivit referatului procurorilor, pentru a justifica, în declaraţia de avere depusă la 14 iunie 2013, intrarea în patrimoniul său a unei sume de bani pe care nu o putea justifica prin mijloace licite, Cristian David a consemnat în fals, la rubrica "venituri din alte surse", primirea a 60.000 de euro, cu titlu de "restituire împrumut", de la mama sa.

Cristian David demisionează din PNL. DNA îl acuză de uz de fals, fals în declaraţii şi abuz în serviciu


Mama lui Cristian David a fost audiată, miercuri, la DNA, surse judiciare declarând, pentru Mediafax, că aceasta are calitatea de suspect în dosarul fostului ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni.

Conform aceloraşi surse, mama lui David este suspectată de fals şi complicitate la abuz în serviciu.

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close