Antena 3 CNN Politică Băsescu şi Boc zboară împreună spre Bruxelles, la invitaţia preşedintelui CE

Băsescu şi Boc zboară împreună spre Bruxelles, la invitaţia preşedintelui CE

Băsescu şi Boc zboară împreună spre Bruxelles, la invitaţia preşedintelui CE
11 Ian 2009   •   18:22

Preşedintele României, Traian Băsescu, împreună cu primul-ministru Emil Boc, se vor deplasa, luni, la Bruxelles pentru a purta o discuţie cu preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso. Printre temele abordate se vor număra criza economică, problema livrărilor de gaze ruseşti către Europa, precum şi securitatea în Orientul Mijlociu.
"Întâlnirea va constitui un prilej pentru un schimb de opinii pe marginea unor subiecte de maximă actualitate de pe agenda europeană, în principal măsuri de atenuare a crizei economice, inclusiv implementarea măsurilor decise la Consiliul European din decembrie 2008. Tot cu acest prilej, va fi abordată tema securităţii energetice, mai ales din perspectiva ultimelor evoluţii în furnizarea şi tranzitul de gaze naturale către Europa", se arată într-un comunicat remis, vineri, de către Administraţia Prezidenţială.
Potrivit sursei citate, invitaţia a fost făcută de către preşedintele Comisiei Europene.
Preşedintele şi premierul vor călători cu aceeaşi aeronavă, aceasta fiind prima deplasare în străinătate efectuată de Emil Boc în calitate de prim-ministru. Şeful Guvernului va fi însoţit de ministrul de Externe şi de şeful Departamentului pentru Afaceri Europene.
Înaintea plecării spre Bruxelles, preşedintele Traian Băsescu va susţine o declaraţie de presă. Potrivit Mediafax, aceasta va avea loc în jurul orei 09:45, la Aeroportul "Henri Coandă".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc Bruxelles criza economica
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close