Antena 3 CNN Politică Băsescu şi Ponta, faţă în faţă la CSAT. Administraţia Prezidenţială va transmite un comunicat de presă

Băsescu şi Ponta, faţă în faţă la CSAT. Administraţia Prezidenţială va transmite un comunicat de presă

Băsescu şi Ponta, faţă în faţă la CSAT.  Administraţia Prezidenţială va transmite un comunicat de presă
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Iun 2012   •   20:30
UPDATE 20,28: Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării desfăşurată luni, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Traian Băsescu, s-a încheiat după aproape două ore, urmând ca Administraţia Prezidenţială să transmită un comunicat de presă cu privire la temele discutate.

Pe ordinea de zi a reuniunii CSAT au fost incluse tematici referitoare la forţele şi mijloacele pe care Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Administraţiei şi Internelor le pot pune la dispoziţie pentru participarea la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în anul 2013, precum şi legate de implicarea României în eforturile comunităţii internaţionale de reconstrucţie a Afganistanului.

Un alt subiect dezbătut în şedinţa de luni a fost şi concepţia privind diminuarea graduală a contingentului naţional din Teatrul de operaţii din Afganistan şi încheierea participării la operaţia NATO 'Forţa Internaţională de Securitate şi Asistenţă' (ISAF).

CSAT a discutat şi despre desfăşurarea, în România, a Conferinţei Comitetului Militar NATO (MCC), la Sibiu, în perioada 14 - 16 septembrie 2012, precum şi despre activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute în procesul de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale şi măsurile necesare pentru implementarea unor servicii şi sisteme informatice de interes naţional şi activitatea Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, în anul 2011.

Aceasta este prima şedinţă a CSAT la care a participat şi premierul Victor Ponta. Era de aşteptat ca în urma acestei vizite la Palatul Cotroceni a premierului, să aibă loc şi o discuţie între şeful statului şi Victor Ponta pe subiectul reprezentării României la Consiliul European.

Victor Ponta îşi exprima cu numai câteva zile în urmă disponibilitatea de a purta o discuţie cu Traian Băsescu  cu ocazia acestei vizite.





×
Subiecte în articol: CSAT Victor Ponta
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close