Antena 3 Politică Băsescu şi Ponta se întâlnesc la Bruxelles cu Barroso. Discuţiile au loc în zile diferite

Băsescu şi Ponta se întâlnesc la Bruxelles cu Barroso. Discuţiile au loc în zile diferite

de M.Z.    |    07 Sep 2012   •   17:10
Băsescu şi Ponta se întâlnesc la Bruxelles cu Barroso. Discuţiile au loc în zile diferite
Sursa foto: Foto: Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu va merge la Bruxelles pe 14 septembrie, unde urmează se întâlnească cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Întâlnirea dintre cei doi este prevăzută în programul oficial al preşedintelui CE, pentru ziua de 14 septembrie, potrivit Mediafax. Acesta ar fi prima vizită externă a lui Traian Băsescu de la revenirea la Palatul Cotroceni.

Şi premierul Victor Ponta merge la Bruxelles pe 16 şi 17 septembrie, urmând să aibă o întrevedere cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Barroso.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, vineri, într-un discurs susţinut la o reuniune de la Florenţa a Biroului grupului parlamentar al PPE, că este mândru de rolul jucat de UE şi de Comisie în "reinstaurarea statului de drept" în România.

"Avem discursul despre , dar este nevoie şi de o Europă mai bună, o Europă bazată pe valori. Şi de aceea, de exemplu, este de o importanţă decisivă ca în UE toate ţările membre să respecte statul de drept şi valorile democratice ale unei societăţi pluraliste şi libere. Tocmai de aceea vreau să spun că sunt foarte bucuros şi mândru de rolul pe care Uniunea Europeană şi Comisia Europeană îl joacă în problemele apărute în România", a spus Barroso.

De asemenea, el a arătat că în urma acţiunilor UE şi Comisiei Europene a fost posibilă evitarea "schimbărilor nedemocratice" şi "reinstaurarea statului de drept" în România.

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, joi, o scrisoare "liderilor europeni şi aliaţilor transatlantici care s-au pronunţat în favoarea României în timpul crizei politice din această vară", mulţumindu-le pentru sprijinul acordat instituţiilor statului român.

Pe 12 septembrie, Parlamentul European va dezbate situaţia politică din România, după ce ascultă poziţiile exprimate de CE şi de preşedinţia Consiliului UE.


×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close