Antena 3 CNN Politică Băsescu, socialiştilor europeni: Externalizarea unei probleme pe care o are PSD nu le face cinste

Băsescu, socialiştilor europeni: Externalizarea unei probleme pe care o are PSD nu le face cinste

Băsescu, socialiştilor europeni: Externalizarea unei probleme pe care o are PSD nu le face cinste
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Ian 2011   •   14:22

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de la Strasbourg, referindu-se la absenţa PSD din plenul APCE, că externalizarea unei probleme pe care o au ei nu le face cinste. Şeful statului le transmis socialiştilor europeni că au fost dezinformaţi de către colegii din familia politică şi că Opoziţia este cea care nu răspunde invitaţiilor la dialog.

"Puteţi verifica şi aveţi o probă şi astăzi, că parlamentarii socialişti, partidele din opoziţie nu răspund invitaţiilor la dialog, iar astăzi aveţi o probă. Partidele de opoziţie din România nu se află în sală. Nu am avut impresia că înainte de a veni aici am cerut partidelor de opoziţie din România să plece din sală. Am înţeles că a fost iniţiativa lor, iar motivaţia publică pe care au dat-o a fost pentru că ieri a fost arestat un membru marcant al opoziţiei, fiind suspectat de fraudă", a declarat Traian Băsescu.

Preşedintele a fost întrebat apoi de către un parlamentar socialist din APCE cum răspunde acuzaţiilor conform cărora a minimalizat rolul Parlamentului, al Justiţiei şi al partidelor de opoziţie.

"Vă asigur că puteţi verifica, numai uitându-vă şi în presa din România, veţi constata că nu răspund niciodată invitaţiilor de a avea discuţii cu preşedintele, ca atare, cred că colegii dumneavoastră de familie politică v-au dezinformat şi v-au pus într-o situaţie delicată, pentru că ei nu vor niciun fel de dialog cu preşedintele României. Dacă în ţară poate fi accepată poziţia ca fiind un joc al opoziţiei, externalizarea unei probleme pe care o au ei nu cred că le face cinste", a fost răspunsul şefului statului.

Membrii PSD ai delegaţiei României la APCE au anunţat, printr-un comunicat remis Mediafax, că nu vor participa, joi, la discursul preşedintelui Traian Băsescu în plenul acestei instituţii, motivând că "prezenţa lui Traian Băsescu la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, o instituţie de promovare şi de protecţie a drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept, este o expresie de cinism din partea celui care conduce, în România, un stat poliţienesc".

PSD mai susţine că "arestarea", miercuri, la Piteşti, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, preşedinte al filialei PSD Argeş, pentru "aşa-zise fapte penale de acum 5-6 ani, reprezintă încă o dovadă în acest sens".

"În aceste condiţii, în semn de protest, membrii PSD din delegaţia României la APCE nu vor participa la această şedinţă a Adunării", se mai arată în comunicat.

Constantin Nicolescu a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii DNA Piteşti, după ce a fost audiat timp de câteva ore într-un caz care vizează o sponsorizare acordată de CJ Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.


×
Subiecte în articol: Strasbourg PSD socialisti europeni
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close