Antena 3 CNN Politică Băsescu: Speculaţiile pe care le faceţi cu premierii sunt în afara realităţii. Executivul trebuie să găsească un alt stil de guvernare

Băsescu: Speculaţiile pe care le faceţi cu premierii sunt în afara realităţii. Executivul trebuie să găsească un alt stil de guvernare

Băsescu: Speculaţiile pe care le faceţi cu premierii sunt în afara realităţii. Executivul trebuie să găsească un alt stil de guvernare
Sursa foto: Foto: Intact Images
15 Feb 2011   •   18:29

Înâlnirea de marţi, între Traian Băsescu şi parlamentarii PDL, s-a încheiat. Şeful statului a declarat că Guvernul trebuie să găsească un alt stil de guvernare, unul care să vizeze relansarea economică. Preşedintele a precizat că a demarat consultări cu partidele şi grupurile aflate la putere în privinţa posibilităţilor de relansare a încrederii în coaliţie. Traian Băsescu a subliniat faptul că discuţiile pentru o soluţie finală în acest sens vor avansa după alegerile din UDMR.

"Speculaţiile pe care le faceţi cu premierii sunt în afara realităţii pentru că nimic nu poate fi lansat în discuţie înainte de alegerile UDMR. Cred că (schimbarea premierului) poate fi o soluţie dar nu cred că în coaliţie se ia în calcul această posibilitate", a declarat Băsescu.

 


În ceea ce priveşte ideea unui premier independent, Băsescu a spus că aceasta poate fi o soluţie, însă a adăugat că nu crede că în coaliţie va exista o susţinere în acest sens. Preşedintele a fost întrebat de ziarişti cum vede ideea unui premier independent: "Cred că poate fi o soluţie, dar nu cred că în coaliţie va exista o susţinere pentru această idee", a răspuns Băsescu.

Surse prezente la întâlnirea de luni seară de la Vila Lac 1, au susţinut că preşedintele Traian Băsescu le-a spus liderilor filialelor PDL că s-a gândit la un premier independent, are deja un nume, dar nu vrea să îl anunţe încă, a anunţat Gândul.

La întâlnirea dintre preşedinte şi liderii filialelor democrat-liberale, opinia majoritară indica numirea unui premier independent, iar Emil Boc preşedinte al PDL.

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc premier guvern
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close