Antena 3 CNN Politică Băsescu: Sunt partenerul lui Emil Boc în încercarea de a scoate ţara din criză

Băsescu: Sunt partenerul lui Emil Boc în încercarea de a scoate ţara din criză

Băsescu: Sunt partenerul lui Emil Boc în încercarea de a scoate ţara din criză
Sursa foto: Foto: Mediafax
16 Dec 2010   •   12:55

Traian Băsescu spune ca este partener cu Emil Boc în încercarea de a scoate România din criză, însă dacă vreodată ar considera că este timpul unei schimbări de Guvern, nu ar ezita să aleagă un alt premier.

Şeful statului crede că guvernul condus de Emil Boc şi-a asumat măsuri de dreapta destul de consistente, şi nu are motive să se gîndească la înlocuirea actualului premier.

“Din punct de vedere constituţional, nu am atribuţiuni în schimbarea Guvernului. În acelaşi timp însă, dacă vreodată aş considera că este timpul unei schimbări de Guvern, n-aş ezita să discutăm cinstit cu Emil Boc. Suntem doi parteneri într-o încercarea extrem de grea de a trece Romania prin criză şi de a o moderniza în acelaşi timp”, a declarat şeful statului.

Şeful statului crede că Emil Boc are încă suficientă forţă în PDL, pentru a câştiga alegerile interne.

Va fi o decizie a PDL-ului daca mai menţine suprapunerea între calitatea de preşedinte al PDL şi funcţia de prim ministru. Dacă vreţi sa fiu foarte sincer, eu nu-l văd pe Emil Boc pierzând alegerile in interiorul PDL, dacă va candida. Şi eu sper că va candida.

Preşedintele are planuri mari şi pentru legea fundamentală a ţării. Băsescu vrea ca în ianuarie să trimită Parlamentului proiectul de revizuire a Constitutiei.


Băsescu şi Boc, parteneri în încercarea de a scoate ţara din criză


×
Subiecte în articol: Traian Băsescu Emil Boc Boc criza
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close