Antena 3 CNN Politică Băsescu: Susţin reforma ministrului Sănătăţii. Acesta este primul pas în reforma din domeniul medical

Băsescu: Susţin reforma ministrului Sănătăţii. Acesta este primul pas în reforma din domeniul medical

Băsescu: Susţin reforma ministrului Sănătăţii. Acesta este primul pas în reforma din domeniul medical
Sursa foto: Foto: INTACT Images
17 Apr 2011   •   19:04

Preşedintele Traian Băsescu susţine proiectul ministrului Cseke Attila de reorganizare a sistemului sanitar, în urma căreia au fost desfiinţate 67 de spitale. Şeful statului susţine că programul iniţiat de ministrul Sănătăţii reprezintă doar un prim pas în reforma care trebuie făcută în domeniul medical.

Preşedintele ştie şi direcţia pe care o va urma reforma în sănătate: va fi consolidat sistemul de intervenţie de urgenţă. Reforma se face însă cu bani puţini.

O recunoaşte chiar Cseke Attila. Acesta a declarat public că ministerul nu are bani suficienţi pentru unele programele naţionale de sănătate. Resursele financiare se termină în a doua parte a anului. Cu toate acestea ministrul Sănătăţii promite medicilor rezidenţi salarii mai mari.

Declaraţiile ministrului le contrazic însă pe cele ale premierului. Emil Boc afirma săptămâna trecută că nici o categorie de bugetari nu va avea salarii majorate cu 50% în 2012.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close