Antena 3 CNN Politică Băsescu, ultimatum miniştrilor: Dacă nu mai vreţi la guvernare, în 48 de ore dau un nou guvern (VIDEO)

Băsescu, ultimatum miniştrilor: Dacă nu mai vreţi la guvernare, în 48 de ore dau un nou guvern (VIDEO)

Băsescu, ultimatum miniştrilor: Dacă nu mai vreţi la guvernare, în 48 de ore dau un nou guvern (VIDEO)
07 Iun 2010   •   08:42

Înainte de ziua în care guvernul îşi angajează răspunderea pe legile de austeritate, preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit duminică seară cu premierul Emil Boc, cu miniştri şi cu parlamentari PDL. Iar discuţia a fost una aprinsă. Băsescu le-a transmis celor prezenţi că au 48 de ore la dispoziţie să ia o decizie privind susţinerea cabinetului Boc. Mai mult, şeful statului a atacat direct şi miniştrii din Executivul Boc pentru că nu au aplicat reducerile de personal sau cheltuieli.

Traian Băsescu a tunat şi a fulgerat la întâlnirea cu parlamanetarii PDL de la Snagov. Fără să dea nume, preşedintele i-a criticat dur pe miniştrii cabinetului Boc.

Traian Băsescu le-a dat chiar un ultimatum miniştrilor din actualul guvern: au 48 de ore să se hotărască dacă îl mai susţin pe Boc sau nu. În caz contrar, va trece la formarea unui nou guvern.

"Să spuneţi foarte clar dacă mai vreţi să staţi la guvernare. Dacă nu mai vreţi, nu e nicio problemă, vin alţii în loc. Să vă calculaţi (...) şi să luaţi o decizie: îl mai susţineţi pe Emil Boc sau nu, că dacă nu mai vreţi, nu are niciun rost să îşi mai asume răspunderea", i-a somat şeful statului pe democrat-li­berali, potrivit Jurnalul Naţional.

?Vreţi să guvernaţi sau vreţi să treceţi în Opoziţie? Vă dau 48 de ore să vă gândiţi. În cazul în care nu vreţi, să-l susţineţi pe primul-ministru, să-l anunţaţi ca să nu mai depună legile de asumare şi în 48 de ore voi da un nou guvern României!?, ar mai fi spus şeful statului, conform Evenimentul Zilei.

Preşedintele Băsescu a criticat dur guvernul pentru că nu ia nicio măsură de reducere a cheltuielilor.

"V-am spus să rămâneţi doar cu câte doi secretari de stat, să nu mai faceţi angajări la cabinetele demnitarilor, voi nu puteţi să desfiinţaţi nici agenţiile alea", a avertizat preşedintele Băsescu, conform Jurnalul Naţional.

Acesta a avut un mesaj şi pentru ministrul Transporturilor.

?Berceanu, eşti? Tu ai minţit în campanie, nu eu! Explică-le oamenilor!", a spus Băsescu, citat de Evenimentul Zilei, făcând astfel referire la ?minciunile prin omisiune" din 2009.



Antena 3


×
Subiecte în articol: Snagov Emil Boc parlamentari ministri
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close