Antena 3 CNN Politică Băsescu, un comentariu personal: Decizia Curţii Constituţionale în privinţa ANI e exagerată (VIDEO)

Băsescu, un comentariu personal: Decizia Curţii Constituţionale în privinţa ANI e exagerată (VIDEO)

Băsescu, un comentariu personal: Decizia Curţii Constituţionale în privinţa ANI e exagerată (VIDEO)
Sursa foto: basescu
26 Apr 2010   •   19:45

Preşedintele Traian Băsescu a făcut o declaraţie de presă, după consultările cu partidele parlamentare de la Palatul Cotroceni, pe tema noii legi ANI.

La începutul consultărilor preşedintele a cerut partidelor să urgenteze procesul de adoptare a noii legi elaborate de guvernul Boc, pentru a debloca situaţia ANI, care reprezintă o sursă de îngrijorare pentru oficialii europeni.

?Obiectivul a fost legat de tratarea cu prioritate a adoptării legii. Am propus ca într-un termen de 10 zile să avem o nouă lege care să satisfacă exigenţele Curţii Constituţionale? a spus preşedintele.

Băsescu a făcut şi un comentariu personal referitor la decizia curţii Constituţionale, pe care a catalogat-o drept exagerată.

?În momentul de faţă nu avem niciu demnitar care să fi fost ales înainte de apariţia legii, după 2007. Toţi cei care sunt vizaţi d elegea ANI, mai puţin judecătorii , au ştiut că trebuie să dea o declaraţie de avere cu datele precise ale bunurilor pe care le deţin. Deci dacă nu vroiau să îşi declare averea puteau să nu candideze. Este o acceptare tacită. Este un comentariu personal care mă face să apreciez puţin exagerată decizia curţii având în vedere că toţi oamenii publici ştiau că trebuie să îşi facă publice averile? a spăus Băsescu.



Guvernul a elaborat luni un proiect de lege care să reglementeze activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate, după ce Curtea Constituţională a decis că articole din vechea lege erau neconstituţionale.

Băsescu, către Boc: Pot să ţin secret apartamentul din Mihăileanu?

În timp ce premierul Emil Boc îi prezenta proiectul Guvernului privind modul în care ar urma să funcţioneze ANI, Traian Băsescu a întrebat în glumă dacă acest lucru presupune că poate ţine la secret apartamentul din Mihăileanu.

Emil Boc i-a spus şefului statului că declaraţia va cuprinde bunurile demnitarilor, însă fără a indica adresa exactă a locuinţei sau clădirii.

"Deci înţeleg că pot să ţin secret apartamentul din Mihăileanu", a fost replica lui Traian Băsescu, citată de Agerpres.

"Se va şti că aveţi un apartament în Bucureşti. Adresa exactă nu va fi în declaraţia publică, ci într-o declaraţie care va fi confidenţială şi va fi depozitată şi analizată de ANI", a mai spus premierul, citat de sursa precizată.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close