Antena 3 CNN Politică Băsescu: Un conflict între Israel şi Iran ar afecta extrem de consistent România

Băsescu: Un conflict între Israel şi Iran ar afecta extrem de consistent România

Băsescu: Un conflict între Israel şi Iran ar afecta extrem de consistent România
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
11 Mar 2012   •   13:36
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, în cadrul unei emisiuni televizate, că un eventual conflict între Israel şi Iran ar afecta "extrem de consistent” relaţiile comerciale şi interesele în regiune ale României.

De altfel, Băsescu a adăugat că o intervenţie militară nu este de dorit, având în vedere şi experienţele din Irak şi Libia.

"Sigur că un conflict între Israel şi Iran ne afectează consistent, având în vedere interesele noastre în regiune, relaţiile pe care le avem cu Israelul, relaţiile pe care le avem cu Iranul, relaţiile comerciale. Ne-ar afecta extrem de consistent”, a spus preşedintele.

Totodată, preşedintele a arătat că speră ca, în cele din urmă, diplomaţia să triumfe, având în vedere experienţele anterioare cu intervenţiile militare din Irak sau Libia.

"Uitaţi-vă în Irak ce am avut cu intervenţia: o ţară în haos. Uitaţi-vă în Libia, unde am avut o mare victorie cu Gaddafi, este foarte adevărat că am avut o victorie militară precisă, dar acum în Libia se împarte, triburile îşi iau fiecare bucata lui de pământ prin Libia. Deci cred că trebuie să fim foarte atenţi", a afirmat Băsescu.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close