Antena 3 CNN Politică Băsescu: Universităţile de stat au fost transformate în fabrici de diplome

Băsescu: Universităţile de stat au fost transformate în fabrici de diplome

Băsescu: Universităţile de stat au fost transformate în fabrici de diplome
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Ian 2011   •   19:00

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la scurt timp după promulgarea Legii Educaţiei, ca această nouă formulă pune în centru studenţii, elevii şi o educaţie calitativă, în defavoarea promovării clanurilor universitare. Şeful statului consideră că actualul sistem de educaţie are ca scop urcarea în funcţii de profesori a membrilor familiilor universitarilor.


Băsescu: În învăţământul universitar s-au format adevăraţi baroni


Traian Băsescu a mai menţionat că această nouă lege va moderniza şi şcolile şi asigura calitatea învăţământului predat în unităţile şcolare. Astfel, finanţarea şcolilor va fi acordată proporţional cu numărul elevilor care studiează în acea şcoală, unităţile care oferă educaţie proastă urmând a fi închise.

Mai mult decât atât, preşedintele a mai menţionat şi de o schimbare radicală a sistemului universitar. Potrivit acestuia, acest nou sistem va promova valoarea şi nu interesele clanurilor universitare, pentru ca studenţii să poată primi cea mai bună educaţie, iar toate cadrele universitare tinere şi capabile să aibe aceleaşi şanse la un post de profesor.

Băsescu: Nu va mai conta vechimea pentru a deveni profesor, ci valoarea


×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close