Antena 3 CNN Politică Băsescu va vorbi cu Secretarul General NATO despre scutul antirachetă şi retragerea trupelor din Afganistan

Băsescu va vorbi cu Secretarul General NATO despre scutul antirachetă şi retragerea trupelor din Afganistan

Băsescu va vorbi cu Secretarul General NATO despre scutul antirachetă şi retragerea trupelor din Afganistan
Sursa foto: Foto: INTACT Images
29 Ian 2012   •   14:37
Preşedintele Traian Băsescu a făcut declaraţii de presă duminică, înainte de a pleca la Consiliul European informal, planificat pentru luni.

Băsescu a declarat că la întâlnirea programată pentru luni cu secretarul general al NATO vor fi abordate subiecte ca sistemul de apărare antirachetă, conceptul de "smart defense" dar şi prezenţa militară a României în Afganistan.

În ceea ce priveşte instalarea elementelor scutului antirachetă la Deveselu, Băsescu a arătat că se fac progrese în definitivarea angajamentelor legale bilaterale.
 


Cât despre implicarea României sub cupola conceptului de "smart defense”, preşedintele a spus că o contribuţie românească poate fi şi participarea la securitatea cibernetică, pentru că "avem atâţia hackeri talentaţi, care pot fi utilizaţi pozitiv”.

"România ar putea fi un contributor important în conceptul de smart-defence. Avem atâtia hackeri talentati ce ar putea fi folositi pozitiv. Fie că vorbim de sisteme civile sau militare", a declarat Traian Băsescu.

"Sigur, relaţia NATO-Rusia va fi un punct de discuţie. Voi pleca de la premisa că este foarte bine să ai în Federaţia Rusă un partener în asigurarea securităţii regionale", a spus Băsescu.

De asemenea, preşedintele a vorbit şi despre prezenţa militară în Afganistan şi a precizat că nu se pune problema diminuării efectivelor în 2012, dar, începând cu 2013, numărul militarilor români aflaţi în zonă se va reduce „considerabil”, în funcţie de misiunile îndeplinite.
 


×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close