Antena 3 Politică Băsescu va vorbi în Parlament, pe 7 martie, la ora 11.00. Preşedintele va adresa un mesaj celor două Camere

Băsescu va vorbi în Parlament, pe 7 martie, la ora 11.00. Preşedintele va adresa un mesaj celor două Camere

de M.Z.    |    27 Feb 2012   •   14:29
Băsescu va vorbi în Parlament, pe 7 martie, la ora 11.00. Preşedintele va adresa un mesaj celor două Camere
Sursa foto: Foto: presidency.ro

Şedinţa Parlamentului în care preşedintele Traian Băsescu urmează să adreseze un mesaj pe teme de politică internă a fost stabilită pentru data de 7 martie, la ora 11.00, potrivit Mediafax.

Decizia finală în acest sens a fost luată luni, de Birourile Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Vineri, preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care îi informează că doreşte să adreseze un mesaj pe teme de politică internă, în Parlament, în data de 7 martie.

"În conformitate cu prevederile art. 88 din Constituţia României, doresc să adresez Parlamentului un mesaj cu privire la probleme de politică internă. Vă propun ca data prezentării mesajului să fie data de 7 martie 2012, la o oră pe care să o stabiliţi dumneavoastră, în funcţie şi de programul celor două Camere ale Parlamentului", se arată în scrisoarea şefului statului, citată în comunicatul Preşedinţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a organizat, recent, la Cotroceni, consultări cu partidele, una dintre teme fiind funcţionarea Parlamentului, în condiţiile protestului parlamentar al opoziţiei.

El a declarat, după consultări, că, analizând programul de guvernare şi cele 15 puncte din discursul liderului PSD Victor Ponta, a constatat că şapte puncte coincid, ceea ce poate însemna că există o bază solidă de discuţie pentru eventuala revenire a opoziţiei în Parlament.

Lucrările Parlamentului au fost afectate, în ultima vreme, de protestul parlamentar al opoziţiei.

Cel mai recent mesaj către Parlament adresat de preşedintele Traian Băsescu a avut loc în iunie 2011, şedinţa de plen comun desfăşurându-se în absenţa reprezentanţilor USL.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close