Antena 3 CNN Politică Băsescu: "Voi desemna un premier responsabil." Să fie Blaga? (VIDEO)

Băsescu: "Voi desemna un premier responsabil." Să fie Blaga? (VIDEO)

Băsescu: "Voi desemna un premier responsabil." Să fie Blaga? (VIDEO)
Sursa foto: Traian Bãsescu
04 Noi 2009   •   17:08

Reacţia preşedintelui Traian Băsescu la aflarea veştii că Guvernul propus de Lucian Croitoru a picat în Parlament nu a întârziat să apară. Aflat în campanie la Alexandria, judeţul Teleorman, şeful statului şi-a asigurat susţinătorii că va desemna "un prim-ministru responsabil" şi că "România va avea un Guvern care să servească poporul român".

Cât priveşte votul Legislativului, Traian Băsescu a declarat că nu îi vine să le mulţumească parlamentarilor pentru cadoul pe care i l-au făcut, "trântind al doilea Guvern al României".

În cadrul discursului său, preşedintele a făcut, din nou, referiri la nume precum Ion Iliescu sau Viorel Hrebenciuc, pe care i-a acuzat că încearcă să manevreze Executivul.

"Vă asigur că nu vor avea un guvern pe care domnul Iliescu, domnul Voiculescu, domnul Hrebenciuc să-l poată manevra în interesul privatizărilor pe care urmează sau pe care şi le doresc", a declarat preşedintele.

"Vă asigur că voi desemna un prim-ministru responsabil, în spatele căruia să nu se poată întâmpla ce-şi doresc cei pdespre care v-am vorbit mai înainte", a mai spus Băsescu.


BĂSESCU: PARLAMENTUL A TRÂNTIT DOUĂ GUVERNE



Vasile Blaga, posibilul premier "responsabil"

Unul dintre numele vehiculate ca fiind următoarea propunere a lui Traian Băsescu pentru ocuparea funcţiei de premier este Vasile Blaga. Demorcat-liberalul este unul dintre singurii doi miniştri care au primit aviz favorabil la audierile din comisiile parlamentare.

Potrivit unor surse surse citate de Mediafax, Vasile Blaga are cele mai mari şanse de a fi propus pentru funcţia de premier desemnat, în condiţiile în care Emil Boc, preşedintele partidului, nu mai poate fi luat în calcul, primind deja un vot de blam din partea Legislativului şi fiind respins acum câteva săptămâni de preşedintele Traian Băsescu, în cadrul consultărilor care au avut loc la Palatul Cotroceni.

În plus, Traian Băsescu a sugerat că în cazul în care propunerea unui premier indpendent nu se va bucura de asentimentul parlamentului, următoarea nominalizare de prim-ministru va fi una politică, din rândul formaţiunii politice cu cele mai multe mandate în Parlament, respectiv PDL.

Guvernul propus de către premierul desemnat Lucian Croitoru a picat, miercuri, la votul de validare din Parlament, împotriva sa votând 251 de senatori şi deputaţi. Singurii care i-au acordat susţinere au fost reprezentanţii PDL şi cea mai mare parte a parlamentarilor independenţi conduşi de fostul social-democrat Gabriel Oprea.

Numai 190 de parlamentari au votat pentru acest cabinet, pentru ca el să treacă fiind necesare 236 de voturi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: desemnare premier Iliescu Hrebenciuc
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close