Antena 3 CNN Politică Băsescu: Voi mai organiza un referendum, dacă politicienii nu vor eliminarea imunităţilor

Băsescu: Voi mai organiza un referendum, dacă politicienii nu vor eliminarea imunităţilor

Băsescu: Voi mai organiza un referendum, dacă politicienii nu vor eliminarea imunităţilor
26 Noi 2009   •   11:23

Candidatul susţinut de PD-L la alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu, a declarat, joi, că ar putea organiza un nou referendum pentru a afla dacă românii doresc să le fie ridicate imunităţile demnitarilor.

Actualul şef al statului a făcut această remarcă la şedinţa Colegiului Director în care democrat-liberalii s-au întrunit la Palatul Parlamentului.

Traian Băsescu şi-a exprimat regretul că, la referendumul organizat în primul tur de scrutin privind reducerea numărului de parlamentari şi trecerea la un Parlament unicameral, nu a pus o a treia întrebare. Mai precis, dacă românii ar fi de acord cu eliminarea imunităţilor parlamentarilor, miniştrilor şi preşedintelui.

Preşedintele în funcţie susţine că ar putea obţine acest lucru la negocierile privind revizuirea Constituţiei, lucru pe care validarea referendumului din 22 noiembrie "îl implică".

"Dacă voi constata că politicienii nu vor să mergem pe eliminarea imunităţilor voi mai organiza un referendum să spună românii dacă vor ca politicienii, preşedintele să aibă imunitate", a declarat Traian Băsescu.

BĂSESCU: VOI MAI ORGANIZA UN REFERENDUM


Colţii "rechinilor", embargoul televiziunilor şi înţelegerile mogulilor cu politicienii

Discursul mobilizator al şefului statului către liderii PDL s-a centrat în continuare pe conceptul ?singuri împotriva tuturor? şi a nevoii scăpării ţării de âinfluenţa triadei mogulilor Patriciu- Vântu- Voiculescu care ar dicta jocurile politice actuale din propriile sedii de afcaeri sau fundaţii. Preşedintele Traian Băsescu a reluat, atacurile la adresa "rechinilor" Vântu, Voiculescu şi Patriciu, a spus că aceştia sunt în spatele "perdelelor" Geoană şi Iohannis şi a afirmat că în 12 ani petrecuţi pe mare a învăţat să rupă "colţii rechinilor".

?Eu sunt foarte determinat să o fac (să câştige un nou mandat, n.r.) şi am să reuşesc. Avem un avans mic, dar îl avem. Ceea ce vroiam eu era să am o poziţie de plecare mai bună, indiscutabil, dar vreau să ştiţi cu ce luptăm eu nu lupt împotriva populaţiei, este aliatul nostru? a afirmat Băsescu.
Preşedintele a reiterat acuzaţiile formulate ieri la adresa politicinilor care s-au întâlnit în trei rânduri cu mogulii de presă pentru apune ţara la cale.
?Pe 13 octombrie, în ziua în care în Parlament majoritatea a votat câderea Guvernului Boc, seara la sediul Grivco s-au întâlnit în capul mesei Voiculescu, Ion Iliescu, Hrebenciuc, Stroe de la PDNL domnul Crin Antonescu şi au stabilit strategia politică, structura viitorului guvern şi numele premierului. Deci întrunirea privată cu moguli în capul mesei. După, la sediul fundaţiei domnului Patriciu s-au întâlnit Năstase, Sorin Roşca Stănescu, Meleşcanu şi, bineînţeles, Patriciu. După întrunire, declaraţia lui Meleşcanu a fost că am stabilit strategia economică şi programul guvernului. Ieri s-au văzut Patriciu şi Vântu, lanţul slăbiciunilor, cu siguranţă au discutat despre realizarea privatizărilor şi vânzărilor. Deci la Voiculescu, la firmă, se stabileşte strategia politică, la Patriciu strategia economică, iar la Vântu acasă se stabilesc privatizările şi vânzările. Aceste relatări de presă confirmă ceea ce bănuiam că Geoană şi premierul nominalizat de această majoritate sunt doar nişte perdele în spatele cărora mogulii urmează să stabilească ce se întâmplă în ţara asta? a mai susţinut Băsescu.

Băsescu a apreciat că aceste informaţii dovedesc ceea ce el a tot spus, şi anume că există politicieni care sunt controlaţi de "moguli".

"Această adunare de rechini, Vântu, Voiculescu, Patriciu şi-a găit oamenii potriviţi", a conchis preşedintele care
a acuzat televiziunile private că ar fi aplicat ieri un adevărat embargou la declaraţiile sale referitoare la târgul dintre mogulii respectivi şi diverşi politicieni din PSD şi PNL.


Antena3.ro


×
Subiecte în articol: referendum
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close