Antena 3 CNN Politică Băsescu vrea cel puţin trei confruntări electorale cu Geoană

Băsescu vrea cel puţin trei confruntări electorale cu Geoană

Băsescu vrea cel puţin trei confruntări electorale cu Geoană
Sursa foto: Traian Bãsescu
24 Noi 2009   •   13:37

Preşedintele Traian Băsescu ar dori cel puţin trei dezbateri cu contrcandidatul său direct, social-democratul Mircea Geoană înainte de turul al doilea al prezidenţialelor. Printre temele de confruntare propuse de preşedintele în exerciţiu se numără politica externă şi de securitate, reforma statului şi viziunea despre România. În replică social-democraţii susţin că nu mai doresc negocieri pe această temă cu staff-ul lui Băsescu, dată fiind experienţa recentă, dar susţin că Geoană va onora orice invitaţie primită din partea televiziunilor pentru astfel de confruntări.

"Cred că ar trebui să ne focusăm acum pe dezbateri care vizează în mod deosebit atitudini şi atribuţiuni ale preşedintelui României, în conformitate cu Constituţia. Ar trebui să avem o dezbatere pe politica externă şi securitate, o altă dezbatere pe reforma statului - în care preşedintele trebuie să fie implicat pentru că este parte a statului - şi o a treia dezbatere care să vizeze viziunea despre România", a afirmat Băsescu.

El a preciat că ar fi necesare cel puţin trei dezbateri, "dacă nu una în fiecare zi". "Este ceea ce eu cred, dar nu ştiu dacă ne vom putea înţelege", a subliniat Traian Băsescu.

Purtătorul de cuvânt al candidatului PSD la Preşedinţie, Victor Ponta, a reacţionat, arătând că echipa de campanie a lui Mircea Geoană nu va negocia cu echipa lui Traian Băsescu nici o confruntare televizată pentru turul doi, în condiţiile în care Geoană va onora orice invitaţie la dezbatere din partea televiziunilor.

"Nu mai negociem cu echipa lui Traian Băsescu, nu ne mai păcăleşte cum ne-a păcălit în turul întâi. "Vom merge cu mare plăcere la orice dezbatere suntem invitaţi, pentru că spre deosebire de Traian Băsescu, care aduce numai lucruri negative, noi avem ce să vorbim despre lucruri pozitive", a mai spus purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close