Antena 3 CNN Politică Băsescu vrea întâlnire cu liderii USL. Preşedintele: Pactul de coabitare rămâne valabil

Băsescu vrea întâlnire cu liderii USL. Preşedintele: Pactul de coabitare rămâne valabil

Băsescu vrea întâlnire cu liderii USL. Preşedintele: Pactul de coabitare rămâne valabil
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    06 Ian 2014   •   11:13
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni, că îşi doreşte mult să aibă o discuţie cu liderii partidelor de guvernare pe priorităţile pentru acest an, pentru a fi evitate pe cât posibil disputele şi să nu se ajungă la blocaje.
 
"Nu vă ascund că mi-aş dori mult, la început de an, o discuţie cu liderii partidelor de guvernământ, pentru a stabili împreună şi să fim cu toţii în cunoştinţă de cauză cu punctele de vedere ale celuilalt, în aşa fel încât să evităm pe cât posibil disputele care ne duc la pierdere de timp", a spus şeful statului, într-o emisiune la B1 TV, informează Mediafax
 
Întrebat dacă va invita la dialog liderii partidelor de guvernare, preşedintele a spus: "Nu aş spune că este necesar, neapărat (...) Esenţial este să ştim fiecare ce vrem, pentru că altfel putem avea surprize cu blocaje", a spus Băsescu, dând exemplul negocierilor cu FMI, pe care el nu le-a agreat. 
 
Preşedintele a arătat că are câteva priorităţi care consideră că pot fi agreate de "partenerii" săi de guvernare. 
 
"Avem ca prioritate consolidarea justiţiei, este fundamental acest lucru. A doua prioritate este legată de o creştere economică de peste 3%", a afirmat şeful statului. El a precizat că îşi asumă afirmaţia că România poate avea o creştere economică între 3 şi 4%, "dacă facem ceea ce trebuie". 

Băsescu, despre pactul de coabitare: "Treceţi-l la rămâne valabil!"
 
Întrebat cum rămâne cu pactul de coabitare cu premierul Victor Ponta, şeful statului a răspuns: "Treceţi-l la rămâne valabil!".
 
Preşedintele a mai spus că acordul de coabitare "a avut o valoare excepţională la început, a avut o valoare pentru UE şi pentru redarea încrederii că se va putea guverna USL-preşedinte".
 
Traian Băsescu a susţinut însă că, din păcate, "marţea neagră" a adus din nou actuala coaliţie şi implicit România în situaţia de a-şi pierde credibilitatea cu privire la funcţionarea statului de drept.
 
"Probabil puţini politicieni din USL îşi imaginează ce şoc au produs în România şi în UE cu ceea ce au făcut în marţea neagră", a adăugat preşedintele.
 
"Vom avea de făcut un efort formidabil în anii următori pentru a ajunge la nivelul de încredere la care am fost în 2011", a subliniat Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: pact de coabitare
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close