Antena 3 CNN Politică Băsescu vrea un grafic de acţiune pentru ca monitorizarea Comisiei Europene pe justiţie să fie ridicată

Băsescu vrea un grafic de acţiune pentru ca monitorizarea Comisiei Europene pe justiţie să fie ridicată

Băsescu vrea un grafic de acţiune pentru ca monitorizarea Comisiei Europene pe justiţie să fie ridicată
Sursa foto: traian basescu
17 Feb 2009   •   17:29

Traian Băsescu a convocat marţi o întîlnire cu reprezentanţi ai guvernului şi din justiţie pentru a analiza recentul raport pe justiţie prezentat la Bruxelles. Preşedintele la întâlnirea de la Cotroceni că obiectivul final al discuţiilor este realizarea unui grafic al acţiunilor care trebuie întreprinse, pentru ca monitorizarea justiţiei din România de către CE să fie ridicată.
?Mi se pare inadmisibil ca pe un segment de activitate funademntală cum este justiţia, în care sunt implicate şi instituţii precum ANI şi Poliţia Română, să nu reuşească să dea un răspuns pozitiv comparativ la cerinţele Uniunii Europene? a spus preşedintele statului la Cotroceni.
În cadrul întâlnirii vor fi discutate o serie de măsuri menite să ridice monitorizarea CE pe justiţie. ?Parlamentul nu trebuie să mai blocheze investigaţiile magistraţilor, în ceea ce priveşte CSM este necesară o politică de resurse umane care să pună în valoare a celor patru coduri, publicarea pe internet a hotărârilor judecătoreşti, campanii de informare în ceea ce priveşte corupţia.? a arătat şeful statului.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close