Antena 3 CNN Politică Băsescu vs. Voiculescu. PD-L a blocat votul la Senat, PSD la Cameră

Băsescu vs. Voiculescu. PD-L a blocat votul la Senat, PSD la Cameră

Băsescu vs. Voiculescu. PD-L a blocat votul la Senat, PSD la Cameră
19 Dec 2008   •   17:15

Potrivit unor surse Antena 3, democrat liberalii ar fi fost convocaţi la Cotroceni de preşedintele Traian Băsescu, din cauza faptului că preşedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a fost propus pentru a prelua funcţia de vicepreşedinte al Senatului.
De asemenea, este posibil ca şi Miron Mitrea să fi fost chemat la Cotroceni pentru a da socoteală pentru faptul că Dan Voiculescu a fost propus pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului.
Potrivit aceloraşi surse, preşedintele Traian Băsescu ar fi ameninţat că blochează lucrările Senatului dacă decizia va rămâne în vigoare.
Se pare că democrat-liberalii ar accepta ca Dan Voiculescu să devină vicepreşedinte la Senat, în condiţiile în care PD-L propune un ministru la Justiţie şi primeşte conducerea Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor.
Mircea Geoană şi Emil Boc au purtat, vineri seară, o discuţie la biroul preşedintelui Senatului. După întrevederea dintre cei doi, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că s-a discutat despre reluarea procedurilor de vot la Senat. "A fost o problemă de consultare şi se va debloca această situaţie", a afirmat Mircea Geoană.
În replică la solicitarea PD-L de a retrage candidatura lui Dan Voiculescu pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului, PSD ameninţă cu blocarea candidaturii Robertei Anastase (PD-L) la preşedinţia Camerei Deputaţilor. În aceste condiţii, există şi posibilitatea blocării formării Guvernului până după Crăciun, având în vedere că sâmbătă şi duminică miniştrii ar fi trebuit deja să fie audiaţi în comisii, dar acestea nu sunt deocamdată validate.
Totuşi, salvarea ar putea veni de la PNL. Potrivit unor surse liberale, aceştia ar putea vota lista de propuneri pentru funcţiile de la Cameră şi Senat, susţinând, pe rând, atât candidaţii PSD+PC, cât şi candidaţii PD-L.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu PD-L cotroceni
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close