Antena 3 CNN Politică Bătaia de joc a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova | Iulian Dumitrescu, vacanţe de lux în Dubai, Elveţia sau la Paris

Bătaia de joc a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova | Iulian Dumitrescu, vacanţe de lux în Dubai, Elveţia sau la Paris

Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean, a petrecut în anul 2022, aproape o lună, în vacanţe de lux în Dubai, Elveţia sau la Paris.

Bătaia de joc a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova | Iulian Dumitrescu, vacanţe de lux în Dubai, Elveţia sau la Paris
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Georgiana Adam    |    13 Ian 2023   •   16:10

Preşedintele CJ Prahova a petrecut 14 zile în Dubai, 6 zile în staţiuni din Elveţia şi alte patru zile la Paris.

Vacanţele din Dubai au început în ianuarie şi au continuat, în fiecare lună, până în martie, fiind intercalate cu două weekend-uri în Elveţia şi alte două în Paris.

Mai mult decât atât, Iulian Dumitrescu, care conduce Consiliul Judeţean Prahova, instituţie cu un buget de 238 de milioane de euro, locuieşte în cel mai scump complex rezidenţial din Bucureşti.

După ce capitala judeţului, respectiv municipiul Ploieşti, a trecut în toamnă printr-o criză gravă a apei calde, Dumitrescu a ales să se răzbune pe primarul din Ploieşti şi a lăsat oraşul fără fonduri alocate de la bugetul judeţean pentru gazele destinate încălzirii populaţiei.

Bătaia de joc a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova | Iulian Dumitrescu, vacanţe de lux în Dubai, Elveţia sau la Paris

"Printr-o decizie recentă, el a lăsat municipiul Ploiești fără fonduri alocate de la bugetul județean pentru gazele destinate încălzirii populației (spre deosebire de alte localități subordonate) și fără explicații publice pe subiect. Situația în sine a expus aproximativ 130 de mii de oameni la frig în case, începând din 30 decembrie.

Orașul a traversat deja în toamnă o criză a apei calde, prelungită timp de două luni, și tocmai era să intre în alta mai gravă din prima zi a noului an, fără subvenția de la Consiliul Județean.

Legal vorbind, Dumitrescu nu era obligat să aloce bani către Ploiești, deși problemele tehnice ale rețelei municipale de termoficare sunt de notorietate. Rivalitatea sa cu primarul orașului a amplificat însă scandalul local creat de situația neașteptată.

Andrei Volosevici, edilul Ploieștiului, susține că a fost sabotat deliberat de Iulian Dumitrescu din rațiuni politice. Ambii sunt colegi de partid, iar la ultimele alegeri locale alcătuiau un tandem optimist pe afișele electorale ale PNL Prahova. Între timp, s-au certat și conflictele interne din filiala locală a principalului partid de guvernământ s-au extins în administrație.

În lipsa banilor de la Consiliul Județean, societatea primăriei (Termo Ploiești) a trebuit să împrumute 2,5 milioane de lei de la o firmă privată (Elsid SA, controlată de omul de afaceri Mihai Anastasescu).

Creditul de avarie a fost intermediat de prefectul de Prahova (Virgil Nanu, PSD), a cărei soție lucrează de 15 ani în Primăria Ploiești (consilier superior). În paralel, nevasta primarului Volosevici e șefa de cabinet a prefectului.

Azi au fost returnate 1,8 milioane lei (bani primiți acum câteva zile de la guvern) din cele 2,5 milioane împrumutate", se arată într-o postare a publicaţiei captura.ro.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close