Antena 3 CNN Politică Bătălia din interiorul PDL între Emil Boc şi Vasile Blaga se poartă şi pe alte fronturi

Bătălia din interiorul PDL între Emil Boc şi Vasile Blaga se poartă şi pe alte fronturi

Bătălia din interiorul PDL între Emil Boc şi Vasile Blaga se poartă şi pe alte fronturi
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Mai 2011   •   16:22

Bătălia electorală dintre preşedintele PDL, Emil Boc, şi secretarul general al partidului, Vasile Blaga, este în plină desfăşurare. Scenarii, declaraţii şi zvonuri apar în fiecare zi şi presa se ocupă de fiecare în parte. Dar în această bătălie există şi alte fronturi, cu alţi pioni.

Astăzi vă prezentăm cel mai recent caz apărut în presă, de la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Această agenţie, aflată în subordinea lui Emil Boc, este condusă de un preşedinte despre care se ştie că se află tot în tabăra lui Emil Boc.

Ce nu se ştie este că Daniel Oajdea, deputat PDL din tabăra lui Vasile Blaga, care a pierdut şefia filialei din Iaşi tot în favoarea unui om de-al lui Emil Boc, face presiuni la această agenţie, pentru a afla cine urmează să primească despăgubiri în acest an în Iaşi, cu nume, dată şi suma de bani, de la ANRP.

VEZI DOCUMENTELE OFICIALE

Deputatul face trimitere la Regulamentul Camerei Deputaţilor, care prevede într-adevăr că: "deputaţii au dreptul să obţină informaţiile necesare în vederea desfăşurării activităţii lor din partea organelor administraţiei publice" dar, conform ANRP, informaţiile pe care le solicită Daniel Oajdea sunt date cu caracter personal, ce nu intră la categoria "informaţii necesare".

Mai mult decât atât, cererea domnului Oajdea se referă la "o listă cu dosarele ce urmează a fi despăgubite din judeţul Iaşi în anul 2011, indicând pentru fiecare păgubit numele şi data estimativă la care urmează a primi banii". Conform ANRP, în calitate de deputat, domnul Oajdea poate fi interesat de lista cu oameni care urmează a fi despăgubiţi din colegiul său electoral, dar nu din tot judeţul.

Domnul Oajdea insistă în acest demers şi cere chiar sancţiuni: “Având în vedere aceste prevederi, vă solicit să luați toate măsurile necesare pentru ca în cel mai scurt timp să primesc informațiile solicitate de la ANRP. Solicit în același timp să verificați persoanele care se fac responsabile de aceste nereguli, să dispuneți sancționarea lor, să îmi comunicați nominal fiecare persoană și sancțiunea aplicată”, a cerut deputatul într-o interpelare transmisă agenţiei.

Ce ar putea face domnul Oajdea cu lista de persoane din Iaşi care urmează să fie despăgubite consistent rămâne un mister, dar ne putem imagina cât ar conta şi aceşti bani în anul electoral 2012 şi mai ales în bătălia pentru conducerea PDL.

×
Subiecte în articol: Emil Boc vasile blaga ANRP despagubiri lista
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close