Antena 3 CNN Politică Bate vântul în Parlament. Cei patru parlamentari au fost trei: Luca și Matei

Bate vântul în Parlament. Cei patru parlamentari au fost trei: Luca și Matei

Singura şedinţă a Parlamentului din luna iulie s-a ţinut cu sala goală. Doar şapte senatori s-au prezentat la Parlament, restul au votat fie online, fie telefonic. Unii dintre ei au fost găsiţi cu mare dificultate, pentru că n-au auzit telefonul de la muzica de pe terasă, sau zarva de pe plajă. Printre aceştia şi președinta Senatului, Anca Dragu, plecată şi ea în vacanţă.

Bate vântul în Parlament. Cei patru parlamentari au fost trei: Luca și Matei
Sursa foto: Hepta
de Mădălina Mihalache    |    28 Iul 2021   •   19:02

Mădălina Mihalache, corespondent Antena 3, a prezentat în transmisiunea difuzată pentru News Hour with CNN, cum s-a desfășurat așa-zisa ședință.

S-a desfășurat cu sala aproape goală. Au fost prezenți președinta de ședință, Alina Gorghiu, secretarii de ședință și de asemenea, liderii de grupuri parlamentare de la PSD, PNL și AUR, niciun senator AUR nu a fost prezent astăzi fizic, la ședința de plen a Senatului. A fost convocat Senatul în sesiune extraordinară astăzi, nu pentru plafonarea prețurilor la energie, așa cum cere Partidul Social Democrat, nici pentru desființarea Secției speciale de Investigare a Infracțiunilor în Magistratură, așa cum cere USR, ci pentru că au venit mai multe proiecte de la Guvern, inclusiv ordonanța care permite împușcarea urșilor și trebuia bifată această procedură parlamentară, tocmai pentru a nu avea probleme cu intrarea în vigoare a acestor proiecte adoptate de Guvern, în ultimele două săptămâni. 

Restul senatorilor au fost sunați pe telefonul lor, sau au votat electronic prin tabletă. Mulți nu au răspuns de la prima încercare. A trebuit să se insiste, așa cum a fost și cazul președintei Senatului, Anca Dragu, care nu a fost prezentă la şedinţa Senatului, nu a fost nici ieri la ședința coaliției de guvernare. Alții nu au răspuns deloc la telefon, așa cum sunt spre exemplu, premierul Florin Cîțu sau ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. Ei cel puțin aveau o scuză, pentru că în același timp se desfășura și ședința de Guvern", a transmis Mădălina Mihalache.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close