Antena 3 Politică BEC a respins toate contestaţiile prin care se solicita reluarea alegerilor europarlamentare

BEC a respins toate contestaţiile prin care se solicita reluarea alegerilor europarlamentare

09 Iun 2009   •   15:03
BEC a respins toate contestaţiile prin care se solicita reluarea alegerilor europarlamentare
Sursa foto: Voturi

Biroul Electoral Central a respins toate contestaţiile prin care se solicita reluarea alegerilor europarlamentare, pe motiv că sunt nefondate.

De asemenea, BEC a analizat şi situaţia din Suceava unde s-au înregistrat cu 200 de voturi mai mult decât persoanele care au votat propriu-zis pe liste.

Alte două contestaţii, ale PRM şi PNŢCD, au fost respinse pentru că au fost depuse prea târziu.

Cifrele anunţate luni nu se vor modifica, dar rezultalele vor fi finale doar după ce se vor soluţiona contestaţiile din toate judeţele.

Certificatele de europarlamentar vor fi înmânate joi, în cadrul unei festivităţi care va începe la ora 14:00.

PDL şi Alianţa PSD+PC vor avea acelaşi număr de mandate în Parlamentul European. Şi asta deşi, potrivit rezultatelor finale anunţate de Biroul Electoral Central, Alianţa PSD+PC a luat cele mai multe voturi, 31,07%.

După reînscrierea Elenei Băsescu în PD-L, cele două partide aflate la guvernare vor avea, cel mai probabil, câte 11 reprezentanţi în Parlamentul European.

În total, România va fi reprezentată de 33 de europarlamentari. Potrivit ultimelor cifre anunţate de Biroul Electoral Central, PNL va primi 5 mandate, UDMR 3, iar PRM tot 3.

Doar 27,67% dintre români au mers la vot.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close