Antena 3 CNN Politică BEC încheie luni numărarea voturilor nule. În ţară - Băsescu, 1.169 voturi valabile, Geoană, 968

BEC încheie luni numărarea voturilor nule. În ţară - Băsescu, 1.169 voturi valabile, Geoană, 968

BEC încheie luni numărarea voturilor nule. În ţară - Băsescu, 1.169 voturi valabile, Geoană, 968
14 Dec 2009   •   08:53

Renumărarea voturilor nule trebuie încheiată până luni la ora 15.00, ora la care expiră termenul dat de Curtea Constituţională, Biroului Electoral Central. Până în acest moment, după verificarea voturilor nule, Traian Băsescu are 1.169 voturi valabile, iar Mircea Geoană, 968. Cele mai multe voturi valabil exprimate declarate nule au fost identificate de Biroul Electoral Central în judeţul Dolj - 58 voturi pentru Mircea Geoană şi 50 de voturi Traian Băsescu şi în judeţul Bacău - 52 de voturi pentru Traian Băsescu şi 50 de voturi valabil exprimate pentru Mircea Geoană.

Membrii Birorului Electoral Central au terminat de numărat toate voturile nule din secţiile de votare din ţară. Din voturile declarate iniţial nule, 1.169 erau în favoarea lui Traian Băsescu şi 968 în favoarea lui Mircea Geoană. Mai trebuie verificate 863 de voturi nule din secţiile din străinătate.

Pe unele buletine nule au fost găsite însă nume de favoriţi, trecute cu pixul de votanţi. Astfel, Mikey Mouse, Donald Duck, Chuck Norris, Nicolae Ceauşescu, Remus Cernea sau Crin Antonescu au fost preferaţii mai multor români pentru Cotroceni. Alţi alegători au lăsat şi câteva mesaje dacă tot s-au dus până la secţia de votare: ?Afară Gigi din Ghencea?, ?Autonomia? dar şi mai multe înjurături fost descoperite de membrii Biroului Electoral Central pe unele voturi.

Curtea Constituţională a decis renumărarea voturilor nule de către BEC, pentru a se stabili dacă există diferenţe între datele consemnate în procesul-verbal şi realitatea constatată. PSD a depus la Curte o cerere de anulare a turului al doilea al alegerilor prezidenţiale şi de repetare a scrutinului.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană BEC
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close