Antena 3 CNN Politică Becali cere instanţei să poată face campanie în ţară. Parchetul îl caută pentru fals în declaraţia de avere

Becali cere instanţei să poată face campanie în ţară. Parchetul îl caută pentru fals în declaraţia de avere

Becali cere instanţei să poată face campanie în ţară. Parchetul îl caută pentru fals în declaraţia de avere
Sursa foto: Gigi Becali
05 Mai 2009   •   16:58

Gigi Becali ar dori să facă campanie pentru PRM pe listele căruia va candida la alegerile europarlamentare. Patronul din Pipera a înaintat o cerere către instanţă pentru a putea participa la festivitatea de lansare a candidaţilor PRM care va avea loc la Iaşi. În prezent, lui Becali îi este interzis să părăsească limitele teritoriale ale judeţului Ilfov. Organele judiciare i-au pregătit însă o nouă surpiză neplăcută omului de afaceri. Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 se pregătesc să-l ancheteze pentru un posibil fals comis în declaraţia de avere depusă cu ocazia candidaturii sale pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie. Printre altele, Becali nu ar fi menţionat o tranzacţie imobiliară de câteva zeci de milioane de euro perfectată cu McDonald's, susţin surse ANI.

PRM a prins aripi odată cu cooptarea lui Becali pe locul doi în lista sa de eurocandidaţi. Partidul aflat în pericol de disoluţie va organiza primul său miting electoral la Iaşi, cu ocazia zilei de 9 mai. Manifestarea, la care va participa şeful partidului Corneliu Vadim Tudor, face cu ochiul şi lui Gigi Becali mai ales că este dedicată lansării candidaţilor partidului la europarlamentare.

Ilfov, limita deplasărilor patronului Stelei

Potrivit unor surse din PRM, Becali este aşteptat la ceremonie chiar dacă are decizie judecătorească să nu părăsească limitele Capitalei şi ale judeţului Ilfov. Liderii PRM speră că acesta să obţină până la sfîrşitul acestei săptămâni permisiunea din partea instanţei de a participa la lansarea candidaţilor PRM.

De altfel , Becali, prin avocaţii săi au solicitat deja Judecătoriei Sectorului 1 ridicarea interdicţiilor impuse de Tribunalul Bucureşti sau permisiunea ca acesta să poată părăsi localitatea pentru a participa la întrunirea PRM de la Iaşi.

"În perioada 9.05 - 10.05.2009, în municipiul Iaşi este stabilită o întrunire electorală a Filialei PRM - Iaşi, ca prim obiectiv al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare a Partidului România Mare, partid pe ale cărui liste candidez. Motiv pentru care vă solicit să-mi încuviinţaţi deplasarea în municipiul Iaşi în perioada 08.05 - 11.05.2009", se arată în cererea făcută de avocatul Mariana Ştefan, desemnată de Corneliu Vadim Tudor să-i reprezinte interesele patronului Stelei.
În prezent, Becali este eliberat condiţionat de instanţă, sub control judiciar şi cu interdicţia de a părăsi Capitala.

Becali, căutat de ANI pentru nedeclararea unei tranzacţii imobiliare cu McDonald's

Chiar dacă va obţine această derogare, Becali va avea de înfruntat noi probleme în justiţie. El va fi anchetat de procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 pentru un posibil fals comis în declaraţia de avere depusă cu ocazia candidaturii sale pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie, susţin surse din ANI, citate de Mediafax.

"Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a analizat declaraţia de avere a candidatului Gigi Becali şi a decis că există posibilitatea ca acesta să fi comis un fals atunci când a întocmit documentul. În aceste condiţii, am decis să sesizăm Parchetul pentru a investiga posibilul fals", au declarat, marţi, sursele citate.

Potrivit surselor citate, în declaraţia de avere depusă la Biroul Electoral Central (BEC) nu apar veniturile obţinute din vânzarea unui teren către McDonald?s, tranzacţie pe care însuşi Becali ar fi făcut-o publică. În schimb, în declaraţia candidatului PRM apar erori la valoarile declrate în cazul unor tranzacţii bursiere.
Singura schimbare existentă în declaraţia de averea proaspătului candidat PRM faţă de documentul precedent, completat în 20 octombrie 2008 în contextul europarlamentarelor, se referă la o nouă persoană căruia Becali i-a împrumutat 12 milioane de euro, Dumitru Bucşaru. La câteva zile de la completarea declaraţiei de avere din 20 octombrie, Becali a revenit pentru a preciza că a "uitat" să treacă în declaraţia de avere un împrumut de 12 milioane de euro, fără însă a menţiona cine a fost beneficiarul acestuia.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close