Antena 3 CNN Politică Berceanu îi cere lui Marko un specialist pentru şefia TAROM. UDMR nu renunţă la expertul în cabluri

Berceanu îi cere lui Marko un specialist pentru şefia TAROM. UDMR nu renunţă la expertul în cabluri

Berceanu îi cere lui Marko un specialist pentru şefia TAROM. UDMR nu renunţă la expertul în cabluri
Sursa foto: Radu Berceanu
12 Feb 2010   •   18:24

Conflict în surdină între ministrul democrat-liberal al Transporturilor, Radu Berceanu şi conducerea UDMR. Berceanu se opune instalării la conducerea TAROM a fostului director executiv al firmei de cabluri electrice Romcab SA Târgu Mureş, Gombos Csaba, nominalizat şi susţinut de partenerii udemerişti. Potrvirti unor surse din cadrul ministerului, Berceanu invocă lipsa de expertiză şi pregătire a acestuia în materie de conducere a unei firme de transport aerian şi criteriile şi regulile Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile (ICAO), precum şi consecinţele negative al e unei astfel de numiri pe care le-ar putea iduce în rândul transtortatorilor intertnaţionali. Cu toate acestea, liderul Uniunii, Marko Bela a lăsat vineri să se înţeleagă că Uniunea nu va renunţa la această nominalizare.
Potrivit unor surse din cadrul Ministerului Transporturilor, Berceanu le-ar fi solicitat udemeriştilor să vină cu o persoană care să îndeplinească măca minimele cerinţe ICAO: studii în aviaţie şi ceva cursuri de specializare în managementul unor proiecte de profil.
Liderii UDMR se fac însă că nu aud cerinţele ministrului. Preşedintele Uniunii, vicepremierul Marko Bela, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că nu va face, deocamdată, o altă propunere în locul lui Gombos Csaba, nominalizat de Uniune la şefia Tarom.
Întrebat ce va face dacă ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, nu va va accepta nominalizarea lui Gombos la conducerea Tarom, Marko Bela a afirmat că UDMR îşi asumă o răspundere prin şefia acestei companii, iar cel care va fi director va trebui în primul rând să treacă Tarom pe profit.
"Eu am transmis propunerea privind numirea domnului Gombos, el va avea o discuţie cu domnul ministru (Radu Berceanu - n.r.) şi vor formula o concluzie. Vă daţi seama că în ceea ce priveşte Tarom ne asumăm o răspundere, nu altceva, şi ne asumăm o instituţie care are pierderi, are o serie de probleme şi cel care vine acolo în primul rând va trebui să facă treabă în aşa fel ca să scoată Tarom din pierderi", a spus Marko Bela.
El l-a lăudat pe Gombos pentru experienţa managerială pe care o are, principalul criteriu pentru care ar fi fost ales de către conducerea Uniunii ca cel mai potrivit pentru şefia Tarom, funcţie care a revenit UDMR în urma negocierilor cu PDL.
"Domnul Gombos este o persoană potrivită după părerea mea, are pregătire, are experienţă managerială şi acolo e nevoie de aşa ceva", a conchis Marko Bela.
Conducerea Tarom este asigurată în prezent de către Ruxandra Brutaru, fiica unui fost director general al companiei aeriene, Nicolae Brutaru.
Gombos Geza Csaba este din 2008 consilier judeţean în CJ Mureş din partea UDMR. El este, de asemenea, vicepreşedinte al filialei mureşene a Uniunii.
Anul trecut, Gombos Csaba a fost anchetat în urma unei solicitări a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care sesiza, în aprilie 2009, posibile infracţiuni de fals în declaraţiile de avere şi interese ale acestuia.
Gombos este cunoscut ca sportiv de arte marţiale, în palmaresul său regăsindu-se mai multe medalii de aur şi argint la campionatele mondiale de wu-shu, el fiind şi campion naţional între 1992-2002, dar şi ca om de afaceri. El a fost director executiv al firmei de cabluri electrice Romcab SA Târgu Mureş.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Radu Berceanu
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close