Antena 3 CNN Politică Biden: Succesul României ca partener democratic cu un stat de drept puternic este vital pentru business

Biden: Succesul României ca partener democratic cu un stat de drept puternic este vital pentru business

Biden: Succesul României ca partener democratic cu un stat de drept puternic este vital pentru business
de M.T.    |    23 Oct 2013   •   09:25

„Succesul României ca partener democratic cu un puternic stat de drept" este „vital" pentru climatul de afaceri şi reprezintă un interes comun, consideră vicepreşedintele SUA, Joe Biden, potrivit unui comunicat oficial al Casei Albe, dat publicităţii la finalul întâlnirii dintre oficialul american şi premierul Victor Ponta.

În timpul întrevederii dintre cei doi, Biden a reafirmat angajamentul solid al Statelor Unite pentru un parteneriat strategic cu România, se mai arată în comunicatul citat de Mediafax.

De asemenea, vicepreşedintele american i-a mulţumit lui Ponta pentru sprijinul constant, acordat în mai multe provocări regionale, înclusiv în Afganistan şi prin gazduirea unei baze de apărare antirachetă la Deveselu, în sprijinul forţelor NATO.

Acest fapt demonstrează „dedicarea neclintită a României, ca partener bilateral şi aliat NATO, pentru consolidarea securităţii regionale şi internaţionale", a apreciat Biden.

Premierul român şi vicepreşedintele american au convenit asupra necesităţii extinderii comerţului şi investiţiilor între cele două state. Potrivit Casei Albe, ei au apreciat importanţa negocierilor din cadrul Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii, care are potenţialul de a „genera creşteri semnificative" în numărul locurilor de muncă, susţinute prin comerţul şi investiţiile dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană.

Miercuri, Victor Ponta va discuta cu reprezentanţi ai Congresului american cu atribuţii privind modificarea legislaţiei care să permită includerea României în programul Visa Waiver de liberalizare a regimului vizelor.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close