Antena 3 CNN Politică Bilanţul gerului: 12 morţi, sute de oameni - la urgenţă cu fracturi, trenuri şi drumuri blocate

Bilanţul gerului: 12 morţi, sute de oameni - la urgenţă cu fracturi, trenuri şi drumuri blocate

Bilanţul gerului: 12 morţi, sute de oameni - la urgenţă cu fracturi, trenuri şi drumuri blocate
22 Dec 2009   •   22:10

Gerul a mai facut o victimă, este vorba despre un barbat din Iaşi, care a decedat în propria casă. Astfel numărul celor morţi din cauza hipotermiei se ridică la 12, în ultimele zile. Totodată, multe trenuri au rămas blocate, iar sute de persoane au ajuns la urgenţe cu fracturi după ce au căzut pe gheaţă.

Şoferii care merg prin judeţul Vâlcea, pe DN 7, ştiu cât este de periculoasă şoseaua pe Dealul Negru. Poleiul a făcut însă şi mai periculoase serpentinele. Un TIR a intrat în parapetul de pe marginea drumului, iar o altă maşină a căzut într-un şanţ. Şi macaraua adusă în ajutor s-a răsturnat. Urmarea a fost că circulaţia s-a blocat şi cozile de maşini au numărat kilometri.

Tot din cauza poleiului, la Târgu Mureş, peste 300 de persoane au ajuns la spital cu fracturi după ce au căzut pe gheaţă. Majoritatea pacienţilor sunt persoane în vârstă.

La Vaslui o bătrână a fost transportată cu căruţa până la ambulanţa care nu a putut ajunge la domiciliul acesteia din cauza zăpezii.

La Galaţi autorităţile au reuşit să deblocheze toate drumurile. Poliţişti care au reuşit să salveze oamenii înzăpeziţi vor fi premiaţi. În judeţul Galaţi, 251 de persoane au fost blocate ore în şir din cauza zăpezii pe DN 25.

Antena 3

×
Subiecte în articol: ger deces drumuri blocate
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close