Antena 3 CNN Politică Blaga ar putea fi propus de Băsescu pentru funcţia de premier

Blaga ar putea fi propus de Băsescu pentru funcţia de premier

Blaga ar putea fi propus de Băsescu pentru funcţia de premier
Sursa foto: Vasile Blaga
04 Noi 2009   •   15:58

Secretarul general al PDL, ministrul interimar de Interne Vasile Blaga, ar putea fi viitorul premier politic pe care preşedintele ar putea să-l numească după respingerea de către Parlament a Cabinetului Croitoru, susţin surse democrat-liberale.
Potrivit surselor citate de Mediafax, Vasile Blaga are cele mai mari şanse de a fi propus pentru funcţia de premier desemnat, în condiţiile în care Emil Boc, preşedintele partidului, nu mai poate fi luat în calcul, primind deja un vot de blam din partea Legislativului şi fiind respins acum câteva săptămâni de preşedintele Traian Băsescu, în cadrul consultărilor care au avut loc la Palatul Cotroceni.
Faptul că a fost singurul democrat-liberal propus pentru un post de ministru carea beneficiat de avizul favorabil al comisiilor parlamentare, expertiza sa pe partea administrativă, dar şi experienţa în calitate de ministru de Interne ar fi atu-urile care îl recomandă pentru nominalizarea ca premier, mai afirmă sursele citate.
Şeful statului a sugerat că în cazul în care propunerea unui premier indpendent nu se va bucura de aseentimentul parlamentului, următoare nominalizare de prim-ministru va fi una politică, din rândul formaţiunii politice cu cele mai multe mandate în Parlament, respectiv PDL, aşa cum a mai procedat şi după alegerile legislative din 2008. Băsescu s-a arătat decis să dea un nou Cabinet înainte de prezidenţiale, în condiţiile în care acordul cu FMI trebuie renegociat, deoarece se înregistrează unele restanţe
Cabinetul propus de Lucian Croitoru a fost respins, miercuri, de Parlament. Guvernul Croitoru a primit 189 de voturi "pentru", 250 de voturi "împotrivă", iar un vot a fost anulat. Pentru a fi învestit, Cabinetul ar fi trebuit să primească 236 de voturi favorabile.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vasile blaga propunere premier
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close