Antena 3 CNN Politică Blaga, avertisment către DGIPI: Să facă ce scrie în regulament nu să se substituie SRI

Blaga, avertisment către DGIPI: Să facă ce scrie în regulament nu să se substituie SRI

Blaga, avertisment către DGIPI: Să facă ce scrie în regulament nu să se substituie SRI
Sursa foto: Vasile Blaga
22 Dec 2009   •   13:19

Candidatul pentru postul de ministru de Interne, Vasile Blaga, a precizat, marţi, la audierea în comisiile parlamentare, că
DGIPI este o structură constituită doar să dea informaţii pentru a prinde hoţi, reţele de crimă organizată şi pentru protecţia internă a ofiţerilor, nu pentru a se substitui SRI a afirmat marţi, ministrul propus pentru Interne, Vasile Blaga în faţa comisiilor parlamentare care l-au audiat. Potrivit lui Blaga, DGIPI trebuie să evite paralelismul şi să-şi facă treaba.
"DGIPI trebuie să facă ce scrie în regulamentul ei, şi anume trebuie să dea informaţii pentru a prinde hoţi, reţele de crimă organizată şi protecţia internă a ofiţerilor noştri. Atât", a susţinut Vasile Blaga.
El a subliniat că DGIPI nu trebuie să substituie SRI, care acţionează pe teritoriul ţării, mai ales că şi armata are propriul sistem de informaţii.
Vasile Blaga a mai precizat, răspunzând întrebărilor unor deputaţi, că în 2010 este prognozat un buget pentru MAI de 2,02% din PIB. El a arătat că fiecare ministru încearcă să primească mai mult, referindu-se astfel la întrebarea dacă îi ajung fondurile alocate pentru a-şi duce la îndeplinire programele.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vasile blaga DGIPI SRI regulament
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close