Antena 3 CNN Politică Blaga cheamă PNL la moţiune: Liberalii să fie bărbaţi politici şi s-o semneze

Blaga cheamă PNL la moţiune: Liberalii să fie bărbaţi politici şi s-o semneze

Blaga cheamă PNL la moţiune: Liberalii să fie bărbaţi politici şi s-o semneze
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    28 Feb 2014   •   19:10
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, este grăbit să dea jos Guvernul. El a spus că democrat-liberalii au finalizat moţiunea de cenzură la adresa Guvernului şi aşteaptă parlamentarii liberali să o semneze, "dacă sunt bărbaţi politici", el precizând totodată că nu poate exista altă colaborare cu PNL, decât una "punctuală în Parlament".
 
"Avem formulată o moţiune de cenzură, ea este de fapt o Carte Neagră a guvernării USL, ea este finalizată şi aşteptăm voturile PNL, mai ales aşteptăm semnăturile PNL, s-o putem depune, dacă sunt bărbaţi politici şi dacă recunosc greşelile pe care le-au făcut (...). Noi îi aşteptăm pe cei de la PNL să ne semneze moţiunea, pentru că nu văd ce moţiune ar putea depune PNL dintr-odată, de dimineaţă până seara", a spus Vasile Blaga, la RFI.
 
Şeful PDL este de părere că liberalii nu sunt într-o opoziţie reală faţă de Guvern. "Noi considerăm că nu sunt în opoziţie efectivă, din moment ce şi-au lăsat şi toate tentaculele în teritoriu. Ca să-şi calmeze partidul, Antonescu spune: faceţi alianţe cu cine vreţi şi cu PSD, dacă doriţi. Pentru că problemele mari, după ce s-a rupt euforia lui Antonescu când s-a rupt de Ponta... de ce s-au rupt? S-au rupt pentru scaune, în prima fază, iar definitiv când Antonescu şi-a dat seama că nu mai este susţinut de Ponta la prezidenţiale, iar Ponta a primit direct de la Antonescu mesajul: dacă ajung preşedinte, nu te mai pun prim-ministru! Atunci s-au rupt ei. Iar în acest moment, eu cred că nu poate exista altă colaborare decât punctuală în Parlament, ceea ce este normal în orice stat de drept", a mai spus Blaga.
 
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, după anunţul ieşirii PNL de la guvernare, că liberalii nu-şi doresc niciun fel de înţelegere cu PDL, arătând că democrat-liberalii nici nu pot depune moţiune de cenzură, întrucât nu au suficienţi parlamentari.
 
Declaraţiile au fost prezentate vineri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close