Antena 3 CNN Politică Blaga, convins că Băsescu va candida. Boc, bun de încălzit pe tuşă... "la o adică"

Blaga, convins că Băsescu va candida. Boc, bun de încălzit pe tuşă... "la o adică"

Blaga, convins că Băsescu va candida. Boc, bun de încălzit pe tuşă... "la o adică"
Sursa foto: Vasile Blaga
04 Aug 2009   •   14:29

Liderii din PDL ar dori ca preşedintele Traian Băsescu să ia o decizie cât mai rapid în privinţa alegerilor prezidenţiale pentru ca partidul să nu se trezească prea târziu fără candidat pentru Cotroceni. Secretarul general al PDL Vasile Blaga s-a declarat, marţi, convins că Traian Băsescu va candida la alegerile prezidenţiale. Totuşi, liderul democrat-liberal crede că şi şi premierul Emil Boc "e o variantă clară, la o adică", fiind calificat pentru acest post şi de faptul că s-ar plasa "printre primii patru oameni din România ca şi credibilitate".

"Atunci când am constituit PDL, am scos din programul politic acea precizare prin care fostul PD îl susţinea pe domnul Băsescu la alegerile prezidenţiale, la cererea domniei sale, şi am prevăzut un alt articol că cel mai bine plasat în analizele sociologice ne va reprezenta. Indiscutabil, cel mai bine plasat în România este domnul Băsescu şi eu cred că va candida, e punctul meu de vedere", a afirmat Blaga.
Blaga a recunoscut că PDL nu are altceva de făcut decât să aştepte ca Traian Băsescu să ia o decizie. Totuşi, o încălzire pe tuşă a rezervei Boc nu este exclusă. Calităţi de preşedinte are, crede Blaga.
"Dar domnul Boc este o variantă clară, la o adică, din partea noastră, dacă domnul preşedinte nu va candida. Am, personal, convingerea că va candida. Pe aceleaşi analize, indiferent cine le face, domnul Boc este printre primii patru oameni din România ca şi credibilitate", a declarat Blaga.
Secretarul general al PDL a calificat drept imposibil de pus în practică ipoteza susţinerii unui contracandidat prezidenţial de către o coaliţie a partidelor politice, de vreme ce trei formaţiuni politice puternice şi-au desemnat deja candidaţii.
Blaga a prognozat că deşi în prezent "toate tunurile sunt pe Băsescu", luna august va aduce şi o bătălie între ceilalţi candidaţi pentru accederea în turul doi.
"Vor trebui să înceapă şi anumite dispute între domniile lor, pentru că, până la urmă, numai unii intră în turul doi. Deocamdată este o dolce far niente, toate tunurile sunt pe Băsescu, pe august ţine, dar din septembrie intrăm în linie dreaptă. Trebuie strânse semnături şi intrăm şi în campanie electorală propriu- zisă şi atunci lucrurile se vor mai schimba puţin", a arătat el.

Liderul PD-L a a abordat şi tema viitorului coaliţiei, tâind aripile UDMR care în ultima vreme s-a remarcat prin susţinerea democrat-liberalilor, fraţi întru PPE. Blaaga a dat asigurări că Uniunea nu va fi cooptată în coaliţie, în cazul plecării social-democraţilor. ?Suntem într-o coaliţie pe care personal nu mi-am dorit-o, dar fiind un om serios şi disciplinat respect decizia partidului meu, cred că această coaliţie va rezista?, a declarat Blaga.

Întrebat dacă doar va rezista, dar nu va funcţiona, politicianul a fost destul de evaziv. "Această coaliţie a fost gândită să susţină un guvern pe 4 ani, cred că o va face. De aceea mă feresc să dau fel şi fel de verdicte până la prezidenţiale. Eu cred că în vremuri dificile, Guvernul încearcă să-şi facă datoria. Noi ne-am îndeplinit 100% la obligaţiile", a ţinut să sublinieze Blaga.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Emil Boc vasile blaga
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close