Antena 3 CNN Politică Blaga, despre scrisoarea pe Schengen către liderii UE: Nu are nicio influenţă. Au de unde să se informeze

Blaga, despre scrisoarea pe Schengen către liderii UE: Nu are nicio influenţă. Au de unde să se informeze

Blaga, despre scrisoarea pe Schengen către liderii UE: Nu are nicio influenţă. Au de unde să se informeze
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Feb 2013   •   17:08

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că scrisoarea pe care premierul Victor Ponta vrea să o trimită tuturor şefilor de stat şi de Guvern din UE pentru aderarea României la Schengen nu are nicio influenţă, deoarece aceste state au ambasade la Bucureşti şi "au de unde să se informeze".

Întrebat ce efect sau influenţă ar avea scrisoarea lui Ponta, Vasile Blaga a răspuns: "Niciuna, pentru că statele respective au ambasade la Bucureşti, au de unde să se informeze".
   
Blaga a arătat că PDL a susţinut încă din vară că România a îndeplinit de mult timp condiţiile pentru a intra în spaţiul Schengen.
   
Liderul PDL a precizat că nu a fost solicitat pentru a semna scrisoarea anunţată de premierul Victor Ponta adresată şefilor de stat şi de Guvern din UE pe tema aderării României la Schengen.
   
"Nu am ce să semnez, că nu mi-a oferit nimeni nimic s-o semnez. Rugaţi-l pe domnul prim-ministru să mi-o trimită şi pe urmă stăm de vorbă. O voi semna dacă îl rugaţi dumneavoastră să mi-o trimită", a răspuns Vasile Blaga la întrebările pe această temă ale jurnaliştilor.
   
Premierul Ponta l-a informat pe preşedintele CE că intenţionează să transmită tuturor şefilor de stat şi de guvern din UE o scrisoare semnată atât de el, cât şi de preşedintele Băsescu şi liderii celor două Camere ale Parlamentului în vederea unei decizii favorabile aderării României la Schengen.
 

 
   

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close