Antena 3 CNN Politică Blaga îi atacă pe Macovei şi Preda că împart PDL între reformişti şi FSN-işti

Blaga îi atacă pe Macovei şi Preda că împart PDL între reformişti şi FSN-işti

Blaga îi atacă pe Macovei şi Preda că împart PDL între reformişti şi FSN-işti
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Feb 2013   •   14:10

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, iese la atac împotriva Monicăi Macovei şi a lui Cristian Preda. Liderul democrat-liberalilor îi acuză pe cei doi că împart partidul între reformişti şi FSN-işti, deşi amândoi au fost membri de partid înainte de revoluţie, dar şi după evenimentele din decembrie '89.

Mai mult, Vasile Blaga spune că Monica Macovei, contracandidatul său la şefia PDL, nu putea fi procuror fără să fie membru de partid.

Întrebat dacă PDL se împarte în reformişti şi FSN-işti, aşa cum a descris partidul Cristian Preda la lansarea moţiunii "Reformiştii" a Monicăi Macovei, Vasile Blaga a răspuns: "Nu. Salut moţiunea doamnei Macovei şi a colegilor din grupul respectiv, dar cu câteva nuanţe din declaraţiile domniilor lor eu cel puţin nu sunt de acord cu ele. Reformişti, FSN-işti, aici domnul Preda a fost membru de partid înainte de '89 şi doamna Macovei nu cred că putea fi procuror dacă nu era membru de partid. Acei FSN-işti i-au trimis în Parlamentul European, i-au susţinut să intre în Parlamentul European, i-a susţinut ca miniştri, când nici măcar nu erau membri ai partidului, pe domniile lor", a precizat Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

El a arătat că nu ştie dacă aceştia mai rămân în partid dacă nu câştigă.

"Dacă nu câştigă eu mă gândesc dacă ("reformiştii" - n.r.) mai rămân în partid. Nu mi se pare o abordare fericită. Adică, ce are asta cu reforma? Asta sună a reformă? Asta nu sună nici măcar a democraţie. Dacă tot ţii la partidul ăsta pe care vrei să-l conduci, eu cred că ţine şi vrea să-l conducă, dar să fie mai atentă la exprimări", a mai spus Blaga despre Monica Macovei.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, ea precizând, în conferinţa de presă susţinută duminică alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, Adrian Papahagi, că moţiunea pe care o depun împreună se numeşte "Reformiştii".

Pe 11 februarie, actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, şi-a anunţat candidatura pentru reconfirmarea la şefia partidului.

La rândul său, deputatul Elena Udrea a anunţat, pe 12 februarie, că va candida la preşedinţia partidului.

Pe 9 ianuarie, Udrea spunea că nu va candida la şefia PDL, precizând însă că este nevoie de organizarea Convenţiei, pentru ca baza partidului să poată alege o echipă, care poate fi chiar şi a actualului preşedinte al formaţiunii.

Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea noii conduceri urmează să aibă loc pe 23 martie.








×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close