Antena 3 CNN Politică Blaga: ?Nu exclud o colaborare cu UDMR la guvernare, dacă această coaliţie nu va rezista?

Blaga: ?Nu exclud o colaborare cu UDMR la guvernare, dacă această coaliţie nu va rezista?

Blaga: ?Nu exclud o colaborare cu UDMR la guvernare, dacă această coaliţie nu va rezista?
Sursa foto: Vasile Blaga
11 Sep 2009   •   14:18

PDL nu exclude o colaborare cu UDMR la guvernare, dacă actuala coaliţie de guvernământ nu va rezista, a declarat vineri ecretarul general al PDL, Vasile Blaga, în opinia căruia asumarea răspunderii reprezintă un test al funcţionării coaliţiei de guvernare.
Aflat la o întâlnire la Sfântu Gheorghe, cu primarii din Covasna, Blaga a subliniat că actuala coaliţie PDL-PSD a fost gândită pe patru ani şi că PDL nu a început niciun fel de discuţii cu UDMR în eventualitatea că actuala coaliţie nu va rezista.
"Nu am început niciun fel de discuţii cu UDMR, noi suntem loiali în momentul în care am semnat un protocol de coaliţie, dar eu nu exclud o colaborare cu UDMR la guvernare, dacă această coaliţie nu va rezista. Eu am lucrat cu UDMR în Guvern, între 2006-2007, sunt parteneri loiali şi extrem de corecţi. Mai mult, apreciez felul în care Ministerul Dezvoltării a fost condus de un ministru UDMR, de către Borbely Laszlo", a conchis Vasile Blaga.
El a arătat că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe un pachet de legi "important" şi se va vedea dacă această coaliţie funcţionează, la asumarea răspunderii.
"Sunt printre cei care nu şi-au dorit-o,(coaliţia cu PSD - n.r.) din conducerea PDL, dar, în momentul în care partidul meu a decis acest lucru, eu mă supun deciziei partidului şi depun toate eforturile ca această coaliţie să reziste. Deci, vom vedea dacă această coaliţie funcţionează în continuare, nu mai târziu de miercuri, joi sau vineri, pentru că ne vom asuma răspunderea marţi şi, constituţional, în trei zile se poate depune moţiune de cenzură. Despre asta este vorba", a explicat secretarul general al PDL.
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close