Antena 3 CNN Politică Blaga: Nu pun cererea USL pe ordinea de zi. Demersul lor nu respectă legea

Blaga: Nu pun cererea USL pe ordinea de zi. Demersul lor nu respectă legea

Blaga: Nu pun cererea USL pe ordinea de zi. Demersul lor nu respectă legea
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    03 Iul 2012   •   10:37
Update 11.27 - Preşedintele PNL, Crin Antonescu, este propunerea USL pentru postul de preşedinte al Senatului, potrivit unor surse citate de Antena 3.
__________________________________________________________

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că el nu va convoca sesiune extraordinară a Senatului pentru revocarea sa din funcţie, întrucât solicitarea USL este "neconstituţională şi nelegală".

"Eu nu pot să convoc în sesiune extraordinară, deci nu voi putea trece pe ordinea de zi un astfel de demers al lor, atât timp cât nu respectă legea şi Constituţia. E neconstituţional, există o decizie a Curţii Constituţionale care spune în ce condiţii poate fi convovat regulamentul Camerei", a declarat preşedintele Senatului, Vasile Blaga.

Blaga a arătat că nu va convoca o sesiune extraordinară pe tema revocării preşedintelui Senatului pentru că este neconstituţională o astfel de solicitare, menţionând că într-o decizie a Curţii Constituţionale se spune clar în ce condiţii poate fi schimbat preşedintele unei camere.

"Nu voi convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pe această temă pentru că este şi neconstituţională, există şi decizia CC care spune clar în ce condiţii poate fi schimbat preşedintele Camerei şi de asemenea este şi în Regulament. Nu o să trec niciodată pe ordinea de zi, să le iasă din cap", a precizat Blaga.

Grupurile PSD şi PNL vor solicita, marţi, în plenul Senatului, revocarea din funcţie a preşedintelui acestei camere, Vasile Blaga, potrivit unor surse parlamentare, citate de Mediafax.

Tot marţi, USL va cere revocarea din funcţie şi a preşedintei Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

În plus, USL a cerut Parlamentului revocarea Avocatului Poporului, Gheorghe Iancu.

Citeşte şi Ce motive invocă USL în solicitarea de revocare a lui Blaga de la şefia Senatului




×
Subiecte în articol: vasile blaga presedintele Senatului
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close