Blaga: Nu vom vota noul Guvern. Sarcina noastră va fi aceea de a taxa orice deviaţie de la democraţie a puterii

de A.M.P    |    17 Dec 2012   •   13:46
Blaga: Nu vom vota noul Guvern. Sarcina noastră va fi aceea de a taxa orice deviaţie de la democraţie a puterii Foto: Mediafax

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că reprezentanţii PDL vor fi prezenţi în Parlament dar nu vor vota noul Guvern, arătând că sarcina opoziţiei va fi aceea "de a taxa orice deviaţie de la democraţia puterii", informează Mediafax.

Vasile Blaga a fost întrebat de ziarişti, după ce s-a întors de la consultările de la Cotroceni, cum vede colaborarea cu Victor Ponta, desemnat premier.
   
"Noi suntem în opoziţie, iar sarcina noastră va fi aceea de a taxa orice deviaţie de la democraţie a puterii. Acesta este rolul opoziţiei" a precizat Blaga.
   
Întrebat dacă va vota în Parlament noul guvern, Vasile Blaga a răspuns: "Nu vom vota, bineînţeles. Aţi văzut undeva în lume opoziţia responsabilă să voteze Guvernul?".
   
Blaga consideră drept "normală" desemnarea lui Victor Ponta în funcţia de premier, menţionând faptul că a fost o singură propunere pentru funcţia de prim-ministru la consultările de la Cotroceni.
   
El a mai arătat că la Palatul Cotroceni s-au precizat priorităţile României pe termen scurt şi anume integrarea României în spaţiul Schengen, cu un calendar precis, stabilit pentru martie anul viitor. S-a menţionat o nouă vizită a reprezentanţilor de la Bruxelles pe tema MCV pe justiţie şi alte "restanţe pe care Parlamnetul le are dacă se doreşte un raport pozitiv pe acest subiect".
   
Blaga a spus că s-a vorbit şi despre actele importante pe care trebuie să le rezolve Guvernul şi Parlamentul în perioada următoare referitor la o nouă lege a alegerilor şi anume un Cod electoral, reorganizarea teritorială şi revizuirea Constituţiei
   
Vasile Blaga a explicat şi îndemnul preşedintelui Traian Băsescu adresat majorităţii parlamentare de a ocroti opoziţia.
   
"Da. A fost o astfel de precizare vizavi de anumite declaraţii ale unor lideri USL, care trimiteau opoziţia la balcoane", a menţionat Vasile Blaga.
   

Parteneri
x close