Antena 3 CNN Politică Blaga: PDL are plan pentru orice situaţie, dar exclude guvern doar din tehnocraţi

Blaga: PDL are plan pentru orice situaţie, dar exclude guvern doar din tehnocraţi

Blaga: PDL are plan pentru orice situaţie, dar exclude guvern doar din tehnocraţi
Sursa foto: Vasile Blaga
30 Sep 2009   •   10:35

PDL are "o foaie de parcurs" pentru orice situaţie se va ivi la guvernare, a declarat miercuri secretarul general al acestui partid, Vasile Blaga, după ce social-democraţii nu au onorat invitaţia lui Boc de a e întruzni în cadrul biroului Coaliţiei. Blaga a refuzat să confirme dacă minştrii PD-L vor prelua portofolii ale unor ministere care au aparţinut PSD până acum, dar a precizat că nu se pune problema unui guvern exclusiv din tehnocraţi, aşa cum propusese liderul Psd, Mircea Geoană

"Nu pot să înţeleg de ce nu îi dau dreptul, pe care îl are inclusiv în protocolul coaliţiei, primului ministru care a încercat inclusiv să urmeze toţi paşii ca să remanieze un ministru din coaliţie", a afirmat în această dimineaţă Vasile Blaga.
Secretarul general al PDL a explicat că premierul Boc s-a consultat în propriul partid pe tema remanierii lui Dan Nica, în Biroul Permanent. "Şi sigur că Biroul Permanent s-a pronunţat, deci domnul Boc nu a făcut singur această propunere. Domnia sa a făcut-o pe baza discuţiilor din Biroul Permanent", a explicat Blaga, reiterând că el "nu vrea să fie o criză a coaliţiei".
Vasile Blaga a declarat că PDL este "absolut de acord" cu solicitările preşedintelui Traian Băsescu de a numi un independent sau un reprezentant al Opoziţiei la cârma MAI.
Numele lui Vasile Blaga a fost vehiculat pentru poziţia de interimar la MAI după ce luni premierul Emil  Boc a declarat ca a informat si consultat Coaliţia în legătură cu remanierea lui Dan Nica, ministru de Interne şi vicepremier. 
Între timp, un guvern minoritar restructurat, cu maximum 16 ministere ar fi varianta la care s-ar opri democrat-liberalii în cazul în care PSD ar ieşi de la guvernare. Punerea în scenă a aunui astfel de plan ar fi precedată de formarea unui guvern de tranziţie, prin asigurarea interimatului la ministerele
care revenea, conform protocolului, social-democraţilor. Folosirea instrumentului interimatului ar permite PDL evitarea votului parlamentului timp de 45 de zile şi le-ar oferi timpul pentru organizarea alegerilor prezidenţiale în paralel cu obţinerea de sprijin parlamentar prin negocieri cu alte formaţiuni politice precum PNL şi UDMR.

Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close