Antena 3 CNN Politică Blaga: PDL nu va vota proiectul de buget în forma actuală. Este un buget fanariot

Blaga: PDL nu va vota proiectul de buget în forma actuală. Este un buget fanariot

Blaga: PDL nu va vota proiectul de buget în forma actuală. Este un buget fanariot
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Noi 2013   •   17:55
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că partidul nu va vota proiectul de buget în forma actuală, deoarece este un buget "fanariot", care nu este nici măcar unul de "subzistenţă", ci de "involuţie economică", conform Mediafax.
Vasile Blaga a declarat, într-o conferinţă de presă, că bugetul propus pentru anul viitor de USL nu este nici măcar unul de "subzistenţă", ci este un buget de "involuţie economică".
Blaga a spus că PDL a organizat, săptămâna trecută, o reuniune economică la care au participat 500 de oameni de afaceri din ţară, printre care primii 50 din top 300, dar şi toţi cei care reunesc asociaţiile investitorilor străini şi români, Camera de Comerţ Româno-Americană şi Camera de Comerţ Româno-Germană. 
"Pentru prima dată după 23 de ani am văzut un lucru pe care nu l-am mai văzut: toată lumea este împotriva acestui buget. Pentru că nu se poate, pur şi simplu, să nu iei nicio măsură de creştere economică, să-ţi propui să aduni 5 miliarde de lei din noi taxe şi impozite şi un leu să nu bagi din aceştia în consum. Pentru că înţeleg că socialiştilor le convine, dar noilor socialişti din PNL nu înţeleg cum le convine să nu ia nicio măsură de creştere economică", a spus Blaga. 
El a adăugat că USL nu a acceptat niciun amendament din cele 1.300 propuse de PDL, deşi erau amendamente de fond. 
"Nu acceptă nimic, deşi noi am avut discuţii cu dânşii. Am propus 1.300 de amendamente şi de data asta sunt amendamente de fond (?) Nu au acceptat absolut nimic. Ce să accepte? Ei măresc salariul minim pe economie la 850 de la 1 ianuarie, dar iluzoriu, vor spune că vor reduce cu 5 puncte procentuale CAS-ul în iulie. Nu vor reduce pentru că nu vor avea încasări. Vor începe rectificările din iulie, pentru că nu îţi dă altfel voie legea, tot în minus, şi în situaţia aceasta ce vor face angajatorii, în situaţia în care din nou creşti presiunea pe forţa de muncă, vor restructura şi vor da oameni afară ca să poată trăi afacerea. Oficial, sunt 77.000 de locuri de muncă mai puţin ca anul trecut, oficial 111.000 de firme s-au închis de la începutul anului, deşi ei vorbeau de 1 milion de locuri de muncă", a spus Blaga. 
Întrebat dacă PDL va vota proiectul de buget în forma actuală, Vasile Blaga a răspuns negativ.
Vasile Blaga a vorbit despre buget şi în faţa membrilor PDL din Alba participanţi la Conferinţa Judeţeană, spunând că, dacă liberalii vor accepta bugetul, va însemna "capitularea PNL-ului în faţa PSD-ului".
"Prea cinstiţii liberali sprijină acest proiect, mândrindu-se, culmea, după 18 luni, că au reuşit o superperformanţă: nu s-a mărit cota unică. Tare, tare politică de dreapta la domnii liberali. Şi noi le spunem şi azi, de la Alba, domnule Antonescu, domnule Chiţoiu, acceptând acest buget, nu faci nimic altceva decât să capitulezi, să semnezi capitularea PNL-ului în faţa PSD-ului. Ăsta e adevărul gol-goluţ. Pentru că, astăzi, PNL-ul condus de domnul Antonescu nu este altceva decât un altfel de PSD. Aceşti oameni au construit, din nefericire, un buget fanariot, bazat numai pe noi taxe şi impozite. Şi, aş spune eu, şi un buget parşiv. Minte Ponta de îngheaţă apele. Zice: domnule, nu bag mâna direct în buzunarul românului. Dar ce faci, domnule, când pui taxe pe tot ce mişcă, şi pe stâlp, şi pe sondă, şi pe trotuar? (?) Economiştii independenţi au arătat că anul viitor vor scoate în plus din buzunarul fiecărui român câte un salariu mediu pe economie. Ăsta este USL-ul. Nu s-au inventat încă guverne de stânga să aducă creştere economică. Nu s-a inventat aşa ceva în Europa. Ei nu pot face altceva decât să prade ceea ce adună dreapta", a susţinut Vasile Blaga. 
Vasile Blaga a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la Conferinţa Judeţeană a PDL Alba, în cadrul căreia se alege noua conducere a organizaţiei. La eveniment a participat şi europarlamentarul PDL Monica Macovei. 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close