Antena 3 CNN Politică Blaga: România nu trebuie să renunţe la Schengen, ci la Corlăţean

Blaga: România nu trebuie să renunţe la Schengen, ci la Corlăţean

Blaga: România nu trebuie să renunţe la Schengen, ci la Corlăţean
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    02 Mar 2013   •   16:27

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că România nu trebuie să renunţe la aderarea la spaţiul Schengen, ci la ministrul de Externe, Titus Corlăţean, care a făcut declaraţii "iresponsabile".

"Este o declaraţia iresponsabilă a domnului Corlăţean. Nu în termenii ăştia se pune problema. România nu trebuie să renunţe la Schengen, ci trebuie să renunţe la Corlăţean", a afirmat Vasile Blaga, citat de Mediafax.

Acesta a spus că România a cheltuit deja o mulţime de bani pentru a îndeplini condiţiile aderării la spaţiul Schengen, însă USL a dat ocazia statelor europene, prin atacarea statului de drept vara trecută, să aibă motive să lege MCV de intrarea în Schengen.

"Am cheltuit din bani europeni şi din bani publici peste 1,3 miliarde euro pentru a ne securiza frontierele. Am avut cea mai mare facilitate Schengen din istoria Uniunii Europene, respectiv 670 milioane de euro, pe care i-am absorbit toţi. S-au adăugat 500 de milioane de euro din bugetul de stat pentru contractul EADS, plus 300 de milioane de euro reprezentând fonduri de preaderare, pe PHARE. Din păcate, este legată în mod incorect aderarea la Schengen de MCV. Dar aici vinovat e USL, pentru că le-a dat acestor state în vară, când au atacat statul de drept, ocazia să aibă motive să lege MCV de intrarea în Schengen", a spus Vasile Blaga.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat că o eventuală nouă decizie de amânare a aderării României la Schengen la Consiliul JAI de săptămâna viitoare va afecta "credibilitatea procesului", iar ţara noastră ar putea să nu mai fie interesată şi doar să aştepte o invitaţie de la UE.


Citeşte şi:

Ponta: Titus Corlăţean nu a vorbit în nume personal, ci în numele Guvernului pe tema Schengen


Traian Băsescu îl invită pe Titus Corlăţean să renunţe la afirmaţiile referitoare la spaţiul Schengen

×
Parteneri
Oraşul din România cu cele mai mici facturi la energie. Secretul preţurilor mici la încălzire
x close