Antena 3 CNN Politică Blaga, scăpat de o grijă: Firma ginerelui renunţă la contractul cu statul

Blaga, scăpat de o grijă: Firma ginerelui renunţă la contractul cu statul

Blaga, scăpat de o grijă: Firma ginerelui renunţă la contractul cu statul
Sursa foto: Intact Images
10 Iun 2010   •   17:40

Firma Axis Corporate Security SRL, al cărei administrator şi acţionar e ginerele ministrului de Interne Vasile Blaga, a anunţat, joi, că a renunţat la contractul încheiat cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, subiect de presă şi motiv de critici pentru ministru din partea unor colegi precum europarlamentarul Monica Macovei.

"Compania Axis Corporate Security SRL Deva a renunţat la contractul de prestări servicii de pază, protecţie şi securitate încheiat cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara. Miercuri, 9 iunie 2010, conducerea Axis Corporate Security SRL Deva a depus la sediul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara notificarea de renunţare la contract. Vă informăm că notificarea a fost acceptată de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara", se arată într-un comunicat de joi al companiei, semnat chiar de ginerele lui Blaga, Ioan Andrei Rudeanu, în calitate de administrator.

Reprezentanţii firmei mai precizează că, prin lege, sunt obligaţi să asigure în continuare paza "obiectivelor care au făcut obiectul contractului", până la găsirea unui nou prestator de servicii, dar nu mai mult de 15 zile.

"Vă mai precizăm că între Axis Corporate Security şi Compania Naţională a Huilei (CNH) nu este în vigoare nici un contract de prestări servicii de pază, protecţie şi securitate", se mai arată în comunicat.

Presa a semnalat, recent, existenţa unui contract între Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara şi firma Axis Corporate Security, în baza căruia firma primea bani pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei.

Fostul ministru al Justiţiei şi actualul europarlamentar PDL Monica Macovei l-a criticat pe ministrul Blaga pe această temă, spunând că ar trebui să plece din Guvern, chiar dacă nu ştia despre afacerea ginerelui său.

Întrebat cum comentează afirmaţiile Monicăi Macovei despre el, Blaga a răspuns: "Nu iau lecţii de la Monica Macovei".

"Fiecare a avut parcursul său profesional înainte de '89 şi după '89. Am spus-o şi o mai spun: nu voi interzice nimănui, nici măcar ginerelui meu, să lucreze în zona privată", a continuat Blaga.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Blaga
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close