Boagiu candidează pentru un post de conducere la PPE. Preda: Sperăm să fie aleasă vicepreşedinte al partidului

de M.Z.    |    15 Oct 2012   •   15:59
Boagiu candidează pentru un post de conducere la PPE. Preda: Sperăm să fie aleasă vicepreşedinte al partidului Foto: Mediafax

Anca Boagiu, senator şi vicepreşedinte al PDL, se numără printre cei 14 candidaţi care vor concura joi, la Bucureşti, pentru unul dintre cele zece posturi de vicepreşedinte al Partidului Popular European (PPE), la congresul care se desfăşoară în România, informează Agerpres.

Potrivit site-ului PPE, Anca Boagiu este una dintre cele cinci femei care candidează pentru unul din aceste posturi, alături de ministrul de stat pentru Afaceri Europene din Irlanda - Lucinda Creighton, Rumiana Jeleva - fost ministru de Externe în Bulgaria, Corien Wortmann-Kool - actual vicepreşedinte PPE şi membru al Parlamentului European, şi Gintare Narkeviciute, din Lituania.

Cezar Preda a declarat, luni, că democrat-liberalii vor încerca să obţină funcţia de vicepreşedinte al PPE pentru Anca Boagiu.

"La Congresul PPE sunt puse la bătaie toate funcţiile de conducere ale acestui partid, de la preşedinte, secretar general, vicepreşedinţi. România prin PDL a propus o candidatură, candidatura doamnei vicepreşedinte Anca Boagiu şi cu delegaţii noştri, cu lobby-ul care se face în interiorul acestui congres vom încerca să obţinem această funcţie care este deosebit de onorabilă şi deosebit de folositoare României pentru doamna vicepreşedinte Anca Boagiu", a declarat Cezar Preda, potrivit pesurse.ro.

Pe lista candidaţilor se mai află comisarul european pentru piaţa internă şi servicii, Michel Barnier, propus de UMP din Franţa, comisarul european pentru politică regională Johannes Hahn, propus de OVP (Austria) şi comisarul european pentru industrie şi antreprenoriat, Antonio Tajani, sprijinit de PdL Italia.

La funcţia de trezorier candidează doar Ingo Griedrich din Germania, care a deţinut şi până acum această funcţie, iar Wilfried Martens, propus de partidul flamand CD&V din Belgia, este singurul candidat la preşedinţia PPE.

Preşedintele PPE va fi ales miercuri, în cadrul congresului de la Bucureşti al PPE, iar trezorierul şi cei zece vicepreşedinţi joi.

x close